Díaz proposa limitar els preus dels aliments bàsics per a combatre la inflació

Vol arribar a un acord amb les grans distribuïdores i els consumidors i denuncia increments superiors al 500%, com els llauradors valencians que cobren per les taronges 15 cèntims el quilo

La vicepresidenta Yolanda Díaz en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha proposat limitar els preus dels aliments bàsics per combatre la inflació, com ha ocorregut amb el gas.

Díaz vol arribar a un acord amb les grans distribuïdores i els consumidors per "limitar els preus d'una cistella de productes bàsics" d'entre 20 i 30 productes, com ara el pa, la llet, l'oli, els ous o la fruita, davant el context d'inflació actual. Segons ha afegit, "és una cosa que es pot fer perquè és un factor d'enorme importància".

La ministra de Podem ha destacat increments superiors al 500% entre allò que cobra el productor i el que paga el consumidor i ha fet una referència explícita als llauradors de taronges valencianes.

"El productor valencià que ven les taronges a 15 cèntims i després veu com una enorme distribuïdora se'n lucra". És per això que diu que cal arribar a una espècie d'acord social, ja que "és clar que hi ha algú que està fent negoci".

Es tracta d'aplicar mesures per a "compensar" l'efecte de la inflació en la vida de la gent, ha afegit. La vicepresidenta ha indicat que el Banc d'Espanya assenyala que cal actuar en els marges empresarials. "La facturació en l'empresa ha crescut un 40% i els beneficis del 62%, per tant, hi ha marge per a actuar en els beneficis empresarials".

També et pot interessar

stats