Debat agressiu entre Sánchez i Feijóo en el primer cara a cara al Senat

Mentre el president del govern espanyol ha descartat mesures dràstiques, el popular li ha demanat que trenque l’acord amb Podem

Debat agressiu entre Sánchez i Feijóo en el primer cara a cara al Senat / À Punt NTC

Debat agressiu entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez i el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, en el primer cara a cara al Senat. Mentre el primer ha descartat mesures dràstiques i racionaments, el popular li ha demanat que trenque l’acord de govern amb Podem. Tot en un to dur i marcat per l’encreuament d'acusacions. 

Els líders polítics han arribat puntuals al seu primer gran cara a cara parlamentari. En aquesta ocasió, sense saludar-se. El president del govern central ha començat defensant les mesures d'estalvi energètic i ha atacat el Partit Popular. “Les noves mesures no seran dramàtiques. No hi haurà retallades ni escenes apocalíptiques”, ha assegurat. 

Sánchez ha enviat un missatge de tranquil·litat, però ha fet aquesta advertència: “Ens hem de preparar per al pitjor escenari, com una tallada total del gas rus a Europa”. 

Afirma que el govern espanyol estarà de part de la ciutadania, a diferència de l'anterior crisi, quan es produeix un moment clau, on apunta que no tenen cap animadversió a la banca ni a les grans elèctriques. La bancada de l’oposició ho nega, al que respon: “Vostés es donen molt per al·ludits quan parlem de les grans empreses elèctriques i financeres”. 

I torna a criticar els populars per negar totes les propostes. Després de més d'una hora d'intervenció, Feijóo fa la rèplica: “Mentre els ministres insulten, estan descuidant les seues funcions”. 

El gallec ha fet defensa del pla energètic que presentarà al govern espanyol i que inclou l'extensió de les rebaixes fiscals de la llum i el gas i acusa l'executiu d'apropiar-se-les. I respecte al suport parlamentari, Feijóo demana de nou trencar amb els socis de govern i d'investidura.

Un tens debat entre Sánchez i Feijóo que ha durat 2 hores i 45 minuts i que ha posat el Senat en el centre de l'actualitat política com poques vegades.

També et pot interessar

stats