Barrera diu que promourà la cultura valenciana des de "la igualtat i la llibertat de tracte"

La vicepresidenta ixent Aitana Mas demana al seu successor, que també és conseller de Cultura i Esport, que "fuja del sectarisme" i governe per a tota la societat durant el tradicional intercanvi de carteres 

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera, rep la cartera de mans de les precedessores
El vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera, rep la cartera de mans de les seues predecessores / Biel Aliño (Efe)

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha protagonitzat el primer traspàs de carteres del Consell liderat per Carlos Mazón i ha manifestat el seu compromís de tractar tota la cultura valenciana "per igual" i des de la "llibertat" i un al·legat en defensa velada de la festa dels bous, el sector d'activitat del qual prové. La qual, segons ha denunciat, s'ha "silenciat, menystingut i, fins i tot, perseguit i maltractat per l'administració durant massa anys". L'exmatador de bous i empresari és des d'ara el número dos en el govern que el PP comparteix amb Vox arran del pacte signat després de les eleccions autonòmiques del 28M, i també l'home fort de la quota de tres membres que té la ultradreta en el gabinet. 

La roda dels tradicionals intercanvis de carteres entre els consellers entrants i els ixents ha començat a les 9:30 hores d'aquest dijous al palau dels Català de Valeriola de València, la que ha sigut seu de la Vicepresidència primera del Botànic i de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que durant gran part de les últimes legislatures va ebcapçalar Mónica Oltra, fins que el 2022 la va rellevar Aitana Mas. En aquest escenari han formalitzat Mas i la ja exconsellera d'Educació, Cultura i Esport Raquel Tamarit, totes dues de Compromís, la transferència de poders al nou vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport. La cerimònia ha transcorregut en un ambient de cordialitat, tot i que no ha faltat algun dard a l'oponent polític per les dues bandes. 

Barrera ha rebut les dues carteres de mans de Mas i Tamarit. L'exresponsable de Cultura ha pronunciat un discurs en to més amable i ha desitjat "sort i encerts" al successor en el càrrec, després de dedicar nombrosos complits i afalacs al que ha sigut el seu equip. Més política ha sigut la intervenció de l'exvicepresidenta, qui ha aconsellat Barrera que governe per a la tothom i "fuja dels sectarismes" perquè ara "és el representant de tot el poble valencià, del segle XXI, que vol allunyar-se de l'odi, la tortura i la censura". Amb aquestes paraules, la també exconsellera d'Igualtat ha volgut fer una referència velada a la polèmica per l'anul·lació de la subscripció de l'Ajuntament de Borriana a diverses revistes en català, promoguda per un regidor de Vox i amb el beneplàcit de Barrera, que ha provocat una gran contestació de l'oposició política i part de la societat en considerar que s'estan censurant publicacions per la llengua. 

El seu successor en la vicepresidència i de Tamarit al capdavant de Cultura i Esport ha donat a les dues "gràcies de tot cor" per l'"exemplar traspàs de poders", però ha volgut deixar clar que el principi que guiarà la seua gestió serà l'aposta "per la llibertat i la igualtat de tracte" en tots els sectors culturals i esportius. I en aquest punt ha fet una referència directa a la tauromàquia. "La meua activitat —ha dit— , ha sigut la Ventafocs de la cultura i fins i tot, hem estat perseguits i maltractats per la mateixa administració que tenia l'obligació de donar-nos suport", ha retret. Tot seguit ha llançat la seua declaració d'intencions: tractar "tota la cultura per igual, sense saber ni pensar d'on ve". 

També et pot interessar

stats