Mazón: “Vam prometre el govern del canvi i ací està”

El nou Consell pren possessió en un acte institucional al Palau de la Generalitat

El nou Consell, aquest dimecres després de la presa de possessió
El nou Consell, aquest dimecres després de la presa de possessió / Twitter: @generalitat
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de juliol 2023 - 17:53 Actualitzat: 19 de juliol 2023 - 18:48

Els membres del nou Consell, format pel Partit Popular i Vox, han pres possessió oficial dels càrrecs aquest dimecres de vesprada en un acte institucional al Saló de Corts del Palau de la Generalitat, poques hores després que el president del govern valencià, Carlos Mazón, revelara els seus noms. Tots i totes han repetit una fórmula semblant, jurant complit amb “fidelitat les obligacions” i “lleialtat al rei” la Constitució espanyola i l’Estatut d'Autonomia i també mantenir en secret les deliberacions del Consell. Tots ells ho han fet en castellà, a excepció de la nova consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, que ha jurat càrrec en valencià. 

A l’acte han assistit representants de diferents sectors de la societat civil, com de les universitats, patronals, organitzacions empresarials i de consumidors, organitzacions agràries o del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. També del món de la política, com la presidenta de les Corts, Llanos Massó, o l’alcaldessa de València, María José Catalá. 

El govern valencià està format per cinc homes i cinc dones. Són nou conselleries més la Presidència, dos departaments menys que en l'últim executiu del Botànic. En concret, l’integren el president Carlos Mazón; el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera (Vox); la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero Benítez (PP); la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, i portaveu, Ruth Merino (PP); la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez (Vox); el conseller de Sanitat, Marciano Gómez (PP); el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira (PP); el conseller d'Agricultura, Pesca i Alimentació, José Luis Aguirre (Vox); la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas (PP) i la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Núria Montes (PP).

Com a cloenda de l’acte, Mazón ha intervingut per a celebrar la formació del nou executiu: “vam prometre el govern del canvi, i ací està. Vam prometre el millor Consell possible, i ací està”. Tot i que ha reconegut que el de hui és un dia “de felicitat i il·lusió”, ha apuntat que a partir d’aquest matí els consellers ja treballen per a posar-se al servei dels valencians i les valencianes. “El jurament és un acte de posada a disposició al servei públic de manera absolutament entregada ja des d’aquest matí al servei del poble, de l’Estatut i de la Constitució espanyola, posant sempre per damunt els interessos de València, Alacant i Castelló”, ha manifestat. 

Barrera: "Comença una nova etapa de normalitat democràtica"

El nou vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera Simó, ha assegurat, en declaracions als mitjans de comunicació en acabar l'acte oficial de presa de possessió, que "comença una nova etapa" de "normalitat democràtica" amb un canvi de rumb ideològic i de govern, donant resposta al que “el poble valencià legítimament ha votat”.

Barrera ha negat discrepàncies i discussions en el repartiment de competències, perquè "encara que siguem dos partits, formem un sol govern i hem de treballar tots junts". El conseller no ha avançat quina serà la seua primera mesura "perquè encara és massa prompte, no tinc ni tan sols constituït un equip, seu ni despatx" i ha demanat uns dies per a instal·lar-se, previsiblement "a la seu de Valeriola". Pel que fa al futur equip, ha dit que estarà format per "professionals que coneguen l’administració i propers a les nostres sensibilitats". 

Sí que ha assegurat que en la part de cultura "prioritzarà la llibertat i la igualtat de tracte, el respecte a totes les cultures i la pluralitat". En l’àrea d’esports, ha afirmat que "fomentarà l’esport des de la més primerenca edat" i "tractarem de fer grans esdeveniments, però mai sense oblidar-nos del planter de xicotets esportistes, un valor fonamental de la nostra societat". 

També et pot interessar

stats