Merino promet "diàleg sense sectarisme" per a avançar des d'Hisenda en la "igualtat d'oportunitats"

La nova portaveu i consellera d'Hisenda, Economia i Administració pública, figura destacada en el nou executiu del PP i Vox, ha rebut la cartera de mans de l'exconseller Arcadi España

L'exconseller d'Hisensa, Arcadi España, entrega la cartera del departament a la nova titular, Ruth Merino
L'exconseller d'Hisensa, Arcadi España, lliura la cartera del departament a la nova titular, Ruth Merino / À Punt NTC

"Aclaparada i nerviosa" pel "pes de la responsabilitat", però amb "il·lusió i passió per a continuar millorant la vida dels valencians i les valencianes" ha rebut Ruth Merino la cartera d'Hisenda de mans de l'exconseller Arcadi España. Des del faristol a la seu del departament, al palau de l'Almirall, ha promés moderació, diàleg i consens, "sense sectarisme" cap a l'objectiu que s'ha marcat des de la conselleria: "aconseguir la igualtat d'oportunitats perquè cada u puga desenvolupar la vida com vullga".

Juntament amb les responsabilitats d'Hisenda, que per primera vegada en el Consell pilotarà una dona, Ruth Merino assumeix la gestió de les competències en Economia i Administració Pública, una conjunció que la converteixen en una de les figures clau del nou executiu de Carlos Mazón. El president ha reforçat aquesta posició destacada i l'ha nomenada portaveu, cosa que la convertirà en la veu que explicarà les polítiques del Consell després dels plens de cada divendres. 

"El repte és enorme, però això paga la pena. Espere estar a l'altura", ha manifestat Merino, que ha passat d'estar a punt d'abandonar la política, després de l'eixida de Ciutadans, a assolir una posició preponderant en el govern del PP i Vox. Alguns excompanys de la formació taronja l'han arropada en l'acte d'intercanvi de carteres, en què també l'han acompanyada els nous consellers de Sanitat i Medi Ambient, els populars Marciano Gómez i Salomé Pradas.

Merino no ha avançat cap primera mesura i només ha indicat els periodistes el programa del PP, com a previsible full de ruta. Assegura sentir-se "còmoda" amb els postulats populars, perquè entén que representen part del centre polític en què s'ubicava la seua anterior formació, Ciutadans. I ha dit no tindre "especial temor" a les polítiques que resulten de l'aliança amb Vox, que haurà de defendre en els plens de divendres, perquè considera que "l'acord de govern és bo", malgrat les crítiques.

La també diputada autonòmica ha dedicat les primeres paraules al personal amb qui compartirà la legislatura. A les treballadores i treballadors també s'ha dirigit l'exconseller Arcadi España per a agrair-los la faena i dedicació en la seua etapa.

España: "Et desitge que ho faces millor que nosaltres"

España ha desitjat "molta sort" a Merino i li ha demanat que mantiga l'estil que va exhibir com a síndica, el "to amable", "que diu el que pensa de manera educada", cosa que ha destacat com un valor en el context actual de crispació política. "Molt d'ànim i que Hisenda no et canvie molt; a mi em va canviar el color del cabell" ha dit l'exconseller en una intervenció distesa en què ha destacat la responsabilitat de la cartera, "el cor" que mou la Generalitat, i la incomprensió que acompanya el departament, per l'obligació de "casar els desitjos amb la realitat".

Com una cura d'humilitat ha descrit España el pas per Hisenda, on ha dit que es materialitza el fet que "la major part de les vegades, els polítics acabem fent el podem i no el que volem". La passió per la faena és l'altre factor a què l'exconseller ha condicionat l'èxit en la cartera. "Et desitge que ho faces millor que nosaltres", ha dit a Merino, com a cloenda de la compareixença, per a fer-li veure que el bon paper a la conselleria serà beneficiós per al conjunt de la Comunitat Valenciana. 

La titular d'Hisenda posa amb els nous consellers de Sanitat i Medi Ambient
La titular d'Hisenda posa amb els nous consellers de Sanitat i Medi Ambient / À Punt NTC

També et pot interessar

stats