Baldoví: "Sánchez, si estiguera en el Titanic, seria dels primers que agafaria el bot salvavides"

El diputat electe ha dit que fins al dimecres serà el període "decisiu" per a tancar l'acord amb Sumar i considera "importantíssim" que en la marca electoral aparega el nom de Compromís

Joan Baldoví a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Entre aquest dilluns i dimecres de matí serà el període "decisiu" per a tancar l'acord entre Compromís i Sumar per a la marca electoral a la Comunitat Valenciana a les eleccions generals del 23J, segons ha dit en una entrevista a Les notícies del matí el diputat electe de la formació valenciana a les Corts Joan Baldoví.

El cap de llista de Compromís considera "importantíssim" que en la marca electoral amb Sumar aparega el nom de la seua formació i ha posat tres condicions al pacte: mantindre una agenda política valenciana pròpia, capacitat de tindre independència i encapçalar les llistes en les tres circumscripcions. "En el pacte és absolutament importantíssim que aparega el nom de Compromís en la papereta", afirma.

El diputat electe ha explicat que el que Compromís està fent "és pactar com ho ha fet sempre", primer amb Podem i després amb Unides Podem.

Ara, tornaran a fer un pacte que no significa confluència. "Nosaltres no confluïm amb ningú, pactem, farem un pacte amb Sumar". I ha afegit: "Compromís no se sumarà a cap esquerra espanyola, pactarà amb Sumar".

Un acord en què defendran l'agenda valenciana amb assumptes com "el finançament, el corredor mediterrani o les rodalies que a altres territoris no els afecta".

Sánchez si estiguera en el Titanic, seria de les primeres persones que agafaria el pot salvavides.

Sobre l'avançament de les eleccions legislatives per al 23 de juliol per part del govern espanyol, Baldoví considera que Pedro Sánchez el que ha fet és intentar salvar-se ell: "Sánchez, si estiguera en el Titanic, seria de les primeres persones que agafaria el bot salvavides".

"Sánchez no ha pensat ni en les polítiques progressistes, ni en repetir un govern progressista; ha pensat en ell, en no tindre contestació interna i intentar revertir que tots els canons estigueren fixats en ell. Ho dic i ho pense". Encara més, ha afegit que no és una cosa d'ara, sinó que "Sánchez sempre ha fet el que li ha interessat a ell".

Assumeix la pèrdua del Consell amb "tristesa i ràbia"

I quan fa una setmana de l'endemà de les eleccions del 28M, el diputat electe de Compromís a les Corts s'assumeix la pèrdua del Consell amb "tristesa i ràbia".

Considera que la campanya estava centrada "en problemes aliens als valencians i missatges que venien des de Madrid" i que s'ha perdut un dels "millors governs d'aquesta terra en els últims trenta anys".

A més, Baldoví ha indicat que una part significant de l'electorat progressista "es va quedar a casa", mentre que "la dreta estava més mobilitzada".

Hi haurà acord entre el PP i Vox, que són les dues cares de la mateixa moneda.

Però abans del 23J està el 26 de juny, la data de constitució de les Corts de la pròxima legislatura. Baldoví ha dit que té clar que "hi haurà acord entre el PP i Vox, que són les dues cares de la mateixa moneda".

A més, ha deixat entreveure que Compromís no s'hi abstindrà perquè "Mazón vol que la investidura li isca gratis per a després pactar totes les polítiques amb Vox".

El PP, el partit que ha guanyat les eleccions autonòmiques, comença dimarts la roda de contactes amb la resta de grups per a parlar de la pròxima legislatura.

Baldoví ha dit que hi anirà amb la predisposició de "dialogar i escoltar" i ha avançat que l'oposició de Compromís serà "ferma, constructiva i útil en la defensa del que s'ha guanyat aquests vuit anys". Finalment, ha reconegut que "tot apunta" que ell serà el pròxim síndic de Compromís a les Corts.

També et pot interessar

stats