Sumar es presenta com a partit instrumental per al 23J: "Estem llestos"

 La marca liderada per Yolanda Díaz pretén armar una confluència amb el nom Moviment Sumar

Yolanda Díaz, durant la presentació de Sumar el passat 2 d'abril
Yolanda Díaz, durant la presentació de Sumar el 2 d'abril / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

Sumar, el projecte polític impulsat per la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, mou fitxa davant la convocatòria imminent d'eleccions generals per al 23 de juliol. Sols un dia després de l'anunci de Pedro Sánchez, la plataforma ja ha registrat la marca davant les autoritats pertinents com un partit instrumental amb l'objectiu d'aglutinar diverses formacions polítiques i entitats de la societat civil per a constituir un bloc ampli a l'esquerra del PSOE. Concorreran als comicis amb el nom Moviment Sumar. 

"Estem llestos per a les eleccions. Constituïm un partit instrumental que serà el cor ciutadà del projecte i ens presentarem amb garanties al 23J", ha anunciat la formació a través de Twitter. La plataforma buscarà armar a contrarellotge una confluència electoral "amb totes les que compartisquen l'horitzó de país". "Volem que Yolanda Díaz siga presidenta", han apuntat en xarxes socials. 

Fonts de Sumar han explicat que ja s'ha informat del pas avant a tots els partits amb els quals mantenen converses ara mateix; entre ells, Podem. La meta és forjar una candidatura d'unitat mitjançant la fórmula d'un partit instrumental, que servirà per a "poder garantir la participació de persones independents i professionals en la confluència". 

Esquerra Unida, la formació liderada per Alberto Garzón, ja ha donat suport explícit a aquesta iniciativa i ha confirmat que s'hi integraran. En un comunicat han destacat que aquesta ferramenta representa "la millor oportunitat" per a "oferir un projecte de país i guanyar les eleccions generals" el 23J. En aquest sentit, EU ha demanat a la resta dels partits "estar a l'altura" davant els resultats molt desfavorables que han obtingut en la convocatòria del 28M

També et pot interessar

stats