El CIS situa Sumar com a tercera força més votada en les generals

Yolanda Díaz és la líder millor valorada, seguida per Sánchez i Errejón

La plataforma d'esquerres que ha impulsat Yolanda Díaz es perfila com a tercera força política si se celebraren unes generals hui dia
La plataforma d'esquerres que ha impulsat Yolanda Díaz es perfila com a tercera força política si se celebraren unes generals hui / Europa Press

L'últim baròmetre del CIS situa ja Sumar, la plataforma de la vicepresidenta Yolanda Díaz, com a tercera força més votada, per davant de Vox, si hui se celebraren les eleccions generals. La plataforma d’esquerres obté un 12,3% d'estimació de vot, una pujada que es produeix a costa del PSOE i, sobretot de Podem, al qual dobla ja en percentatge de suport. A més, la líder d’aquesta formació és la més valorada de tots els del panorama estatal. Supera Pedro Sánchez, socialista que presideix el govern espanyol. Com ja va fer el passat mes d'abril, el baròmetre del CIS incorpora Compromís a Sumar.

L'enquesta que ha fet pública el CIS, elaborada entre el 3 i el 8 de maig, abans de la polèmica per les llistes electorals de Bildu, dona la victòria electoral d’unes hipotètiques generals al PSOE, amb un 29,1% en estimació de vot. Encara que, d’acord amb el CIS, els socialistes guanyarien els comicis, la formació perd vots respecte de l’estudi d’abril, ja que baixa un 1,3.

Com a segona força política queda el PP, amb el 27,2%. Això suposa un repunt d'1,1 punts respecte a l’estudi anterior.

Sumar, que va aparéixer per primera vegada en l'enquesta anterior del CIS, passa del 10,6 al 12,3 en un mes, un creixement que procedeix de Podem, que torna a baixar mig punt i es queda en el 6,1% en estimació de vot.

Vox també perd un poc de suport: passa de l'11,1 d'abril al 10,6 de maig, cosa que té també la seua contrapartida en el lleuger creixement del PP.

Pel que fa a la valoració dels líders polítics, Yolanda Díaz fa doblet. També és considerada, segons l’estudi del CIS, com la millor valorada (4,79 punts), seguida pel socialista Sánchez (4,39 punts), Errejón de Més País (4,12 punts) i el popular Núñez Feijóo (4,11 punts). En la cua de la taula se situa Santiago Abascal, de Vox, a qui l’enquesta li atorga 2,86 punts. Ione Belarra, de Podem, és valorada amb 3,36 punts. 

També et pot interessar

stats