Baldoví puja una Barbie a la palestra de les Corts per a criticar l’intent de censura de Vox a Borriana

El síndic de Compromís usa una nina amb un cartell en favor de la llibertat d’expressió per a denunciar les pel·lícules que el diputat Jesús Albiol volia vetar en la biblioteca del seu poble

El síndic de Compromís mostra una nina Barbie per a criticar els intents de censura per part Jesús Albiol a biblioteca de Borriana
El síndic de Compromís mostra una Barbie per a criticar els intents de censura de Jesús Albiol a la biblioteca de Borriana / Flickr Corts

Una Barbie “censurada” s’ha convertit en protagonista a la palestra de les Corts en la sessió de control d’este dijous. El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha optat per pujar a la tarima amb una d’estes nines amb la intenció de denunciar el que considerava “una vergonya”, en referència a la censura que pretenia exercir Vox a l'Ajuntament de Borriana, on la regidoria de Cultura, en mans del també diputat autonòmic Jesús Albiol, no ha acceptat la incorporació al catàleg municipal de les pel·lícules Barbie i 20.000 espècies d'abelles.

Encara que Compromís ho ha escenificat en més intensitat, el PSPV també ha criticat la “censura” que, a parer seu, intenta exercir Vox, soci del PP al Consell, des de l’Ajuntament de Borriana. En canvi, des de la bancada popular han tancat files amb el seu company de partit i alcalde d’esta localitat de la Plana Baixa, que va rectificar la decisió del regidor del seu govern i va garantir que les dos pel·lícules qüestionades estarien en la biblioteca.

El síndic de Compromís, quan ha pujat a la palestra per a fer la intervenció, ha mostrat enèrgicament una nina amb un cartell per a defensar la llibertat d'expressió, i ha lamentat que esta Barbie estiguera censurada "per un diputat que s'asseu en esta sala", en una clara al·lusió al diputat Jesús Albiol.

"Es veu que és una perillosa agent del feminisme més radical, una agent secreta del malvat Soros i de l'Agenda 2030. És una Barbie, senyor Albiol, que ha de tornar a traure la bandera de la llibertat d'expressió", ha manifestat el diputat de Compromís.

Baldoví, dirigint-se a Mazón, li ha dit: "No li fa vergonya que un dels seus, un que forma la seua majoria, censure una pel·lícula amb huit nominacions als Oscars i una altra espanyola, i molt espanyola, que ha guanyat tres Goya?". Mazón li ha respost que "li encanta" l'alcalde del PP de Borriana.

Durant el torn del PSPV, el síndic José Muñoz retreia a Mazón que tenia “una oportunitat fantàstica per a parlar amb el regidor de Vox de Borriana i dir-li, que és ací diputat, que no està d'acord amb la censura cultural que s'està fent a l'Ajuntament de Borriana”.

El diputat socialista José Chulvi ha preguntat a Mazón si manté, com deia fa unes setmanes, que està orgullós dels seus consellers i de la política cultural que impulsen: “Se sent orgullós de la motoserra de Barrera en les direccions artístiques dels espais culturals de prestigi i dels episodis de censura?”, li preguntava.

“La Comunitat Valenciana ha descobert que la kriptonita de l'extrema dreta que l'acompanya és Barbie. Quina pobresa!”, ha lamentat Chulvi. "Per a ser tan valents, cal reconéixer que és ridícul", ha assenyalat. “Mazón, si li queda un poc d'orgull i de consciència democràtica, trenque amb l'extrema dreta i faça política útil d'una vegada. Més cultura i menys censura", ha exigit.

La rèplica li l'ha donada el també diputat de Vox i vicepresident del Consell, Vicente Barrera. El també titular de Cultura es preguntava si “de veritat pensen que els problemes reals dels valencians són els DVD”. A més, afegia que va anar al cine, amb la seua família a veure Barbie

També et pot interessar

stats