L'alcalde de Borriana rectifica Vox i afirma que 'Barbie' i '20.000 espècies d'abelles' estaran a la biblioteca

El regidor de Cultura, de Vox, assegura que si el primer edil, del PP, "vol muntar una crisi de govern" per "dos DVD, és el seu problema"

Fotograma de la pel·lícula '20.000 espècies d'abelles'
Fotograma de la pel·lícula '20.000 espècies d'abelles' / Europa Press

L'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí, ha defés que "Borriana té un govern per a tots i les pel·lícules de Barbie i 20.000 espècies d'abelles estaran a la biblioteca municipal". "La llibertat en l'adquisició de nou material per a la biblioteca municipal", ha dit, no es pot restringir en cap cas per tractar-se de "contingut de gènere i LGTBIQ+".

Així s'ha expressat el primer edil en un comunicat, després que Compromís acusara este dimarts el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, Jesús Albiol (Vox), de censurar la compra de les pel·lícules Barbie i 20.000 espècies d'abelles a la biblioteca del municipi.

"Borriana som tots, i este equip de govern continuarà treballant per al conjunt dels ciutadans, sense distinció i cap mena d'exclusió, perquè ningú serà discriminat per la seua manera de pensar o de sentir", ha detallat l'alcalde.

Albiol, en resposta a estes declaracions del primer edil, ha restat importància a la polèmica. El responsable de Cultura ha remarcat que si Monferrer "vol muntar una crisi de govern" per "dos DVD, és el seu problema". A més, ha assegurat que Vox "no discutirà les qüestions de l'equip de govern en públic".

"Situacions intolerables"

"La biblioteca municipal continuarà oferint un contingut divers i plural, tal com defén la normativa vigent, i per tant continuaran estant a la disposició dels ciutadans materials amb continguts de gènere, diversitat sexual i LGTBIQ+, sense censures", ha explicat Monferrer, que ha avançat que sol·licitarà una reunió amb la resta de l'equip de govern "perquè situacions com esta no es tornen a repetir" perquè entén que "són intolerables i que no representen ni el govern municipal ni la ciutadania de Borriana".

"Este equip de govern, per més que alguns s'obstinen a danyar la imatge de Borriana per a traure'n rèdit polític, continuarà treballant des del sentit comú, la pluralitat i la llibertat", ha valorat l'alcalde, que ha postil·lat que la Regidoria de Turisme ja tenia previst reproduir la pel·lícula Barbie al costat d'altres títols com A todo tren 2, Quines vacances o El gat amb botes, durant el cinema d'estiu que estarà obert al públic a la costa.

En referència a la possible obertura d'expedient a un funcionari, el primer edil ha assenyalat que el regidor de Cultura pot sol·licitar una investigació "si així ho considera" i, en el cas hipotètic d'iniciar-se, es veurà "quins resultats llança", però en tot cas —ha afegit— "serà respectant la presumpció d'innocència, els drets del treballador i la normativa vigent".

També et pot interessar

stats