PSPV i Compromís acusen el PP de permetre la “censura” de Vox a Borriana

El Partit Popular ha rebutjat entrar a enjudiciar les accions de cada regidor o regidora dels 542 municipis valencians

Barbie, pel·lícula
Fotograma de la pel·lícula 'Barbie' / Warner Bros.

El PSPV i Compromís han acusat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el PP de permetre la "censura" que Vox, a parer seu, exerceix contra la cultura a Borriana (Plana Baixa). Així ho han manifestat este dimecres a les Corts sengles síndics, després que la formació valencianista haja denunciat la no incorporació al catàleg municipal de la biblioteca de Barbie i 20.000 espècies d'abelles.

El portaveu socialista, José Muñoz, ha assegurat que el Consell de coalició entre el PP i Vox està fent d'esta autonomia la "més involucionista, amb menys drets i menys llibertats de tot Espanya". Muñoz ha retret a Mazón que no "pose ferm" l'alcalde de Borriana, del Partit Popular.

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha posat l'accent en el fet que "no és la primera vegada que decisions d'un inquisidor, que és regidor, ens avergonyeixen a tots els valencians". Així, considera que el PP "és tan responsable o més" que el regidor de Cultura de Vox a Borriana, Jesús Albiol, que també és diputat autonòmic.

En resposta a estes acusacions, el síndic del PP, Miguel Barrachina, ha subratllat que a la seua formació li agraden "tots els llibres i totes les pel·lícules i que la gent trie amb absoluta llibertat". Ha rebutjat, però, entrar a enjudiciar les relacions en cada municipi valencià i les accions de cadascun dels regidors o regidores.

Sobre les conseqüències que pot haver-hi per al funcionari o funcionària que ha revelat l'expedient, ha dit que li semblen "mal totes les represàlies a tothom", però desconeix eixa informació.

Per la seua banda, Albiol ha explicat que el fet que Compromís critique les polítiques de Vox "és un elogi". En esta línia, el regidor i diputat ha remarcat que "no té l'obligació legal" d'acceptar totes les propostes del personal tècnic. També ha matisat que, malgrat que Barbie "pot tindre alguna rellevància", l'altra pel·lícula, "20.000 espècies d'abelles submarines (sic)" té "valor zero".

També et pot interessar

stats