Vox es queda a soles a les Corts amb la seua proposta de retirar la nacionalitat a immigrants delinqüents

La formació presenta una PNL per a demanar a l’executiu espanyol que modifique el Codi Civil i Penal, però cap grup parlamentari, ni el PP, que és soci de govern, li dona suport

Llanos baixa de la palestra en finalitzar la seua intervenció davant el ple de les Corts
Llanos es retira al seient després de finalitzar la seua intervenció en el ple de les Corts / Flickr Corts
23 de maig 2024 - 12:05

Vox pretenia, a través d’una proposició no de llei (PNL), instar el govern espanyol a modificar el Codi Civil i el Penal per a retirar la doble nacionalitat als immigrants que cometen delictes de terrorisme, contra l'orde públic, traïció i contra la pau o la independència de l'estat o contra la comunitat internacional. Ara bé, la seua intenció no ha prosperat, ja que el PP i soci de govern de la formació verda l’ha rebutjada.

En el debat d'este dimecres, la portaveu adjunta del PP, Laura Chuliá, ha explicat que la legislació espanyola no requereix canvis "dràstics" per a retirar la doble nacionalitat, encara que ha reconegut que "és innegable que a Espanya hi ha un problema d'immigració irregular impulsat per les polítiques erràtiques del govern".

"Sentim-nos orgullosos de la igualtat entre els espanyols de naixement o d'adopció i que el pes de la justícia caiga per igual sobre tots dos", va reivindicar Chulià. Dirigint-se a Vox, la portaveu adjunta dels populars ha assenyalat que "hi ha moltíssimes coses" que els uneixen i "altres" que els separen, ja que ha advertit que amb estes propostes "correm el risc de córrer en una visió esbiaixada i pejorativa del fenomen migratori".

Pel que fa al grup que impulsava la PNL, el seu síndic, José María Llanos, ha defensat que la proposta és "lògica, raonable i de sentit comú" i ha instat els grups a "apartar la ideologia". "Un immigrant que vinga a treballar és benvingut, però si ve a fer-nos mal, com més lluny millor", ha argumentat, alhora que ha descartat que la seua iniciativa siga "electoralista".

Des de l'oposició, la diputada socialista Alicia Andújar ha denunciat que Vox fa "un pas més en la seua xenofòbia" en presentar "un refrgit" d'una iniciativa que ja va rebutjar el Congrés, a més de preguntar-se si "tenen por que el PP faça com Feijóo i els avance per la dreta".

Jesús Pla, diputat de Compromís, ha criticat esta PNL, que ha qualificat "d'absoluta demagògia i inutilitat". "Vosté creu que a una persona que és capaç d'immolar-se en un atemptat jihadista li importarà que l'estat espanyol li lleve la nacionalitat?", ha preguntat al síndic de Vox.

És la segona vegada en pocs dies que Vox es queda a soles defensant una PNL. La setmana passada es va veure sense cap suport per a defensar-ne una altra contra la "immigració il·legal i la inseguretat". També en aquella ocasió el PP hi va votar en contra. 

També et pot interessar

stats