Milei acusa Sánchez de posar en perill les dones "per permetre la immigració il·legal"

El govern espanyol rebutja "rotundament" el comunicat de Milei i afirma que continuarà "mantenint i enfortint els llaços" amb el poble argentí

Milei, en una foto d'arxiu
Milei, en una foto d'arxiu / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de maig 2024 - 10:16 Actualitzat: 04 de maig 2024 - 12:01

El president de l'Argentina, Javier Milei, ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de qui considera que "té problemes més importants de què ocupar-se, com les acusacions de corrupció que recauen sobre la seua esposa”, en resposta a unes declaracions que ha fet este divendres sobre ell el ministre de Transport espanyol, Óscar Puente.

En un comunicat publicat en la xarxa social X, l’oficina del president argentí espera que la justícia actue "amb celeritat" davant d'este "escàndol de corrupció" que, segons ha afegit, "afecta l'estabilitat" d'Espanya i les relacions entre tots dos països.

A més, en un discurs que recorda el del seu aliat Santiago Abascal, líder de Vox, ha acusat Sánchez de "posar en perill" la unitat d'Espanya "pactant amb separatistes"; a les dones "permetent la immigració il·legal dels qui atempten contra la seua integritat física" i a la classe mitjana per les "polítiques socialistes que només porten pobresa i mort".

Milei ha emés estes paraules en resposta a unes declaracions del ministre de Transport i Mobilitat, Óscar Puente, en les quals ha acusat Milei d'"ingesta de substàncies", que la presidència argentina ha qualificat de "calúmnies i injúries".

"He vist Milei en una tele, no sé en quin estat, si abans o després de la ingesta de quines substàncies", va declarar Puente en un col·loqui sobre comunicació i xarxes socials celebrat este divendres a Salamanca.

El govern espanyol rebutja "rotundament" el comunicat

El govern espanyol ha rebutjat “rotundament” els "termes infundats del comunicat" de Javier Milei al·legant que "no es corresponen amb les relacions de dos països i pobles germans".

En un comunicat emés este dissabte pel Ministeri d'Exteriors, l'executiu ha afirmat que el "govern i el poble espanyol continuaran mantenint i enfortint els llaços fraternals i les relacions d'amistat i col·laboració amb el poble argentí".

Sémper (PP) demana un govern que "no done vergonya"

Per la seua banda, el portaveu del PP, Borja Sémper, ha assenyalat que Espanya es mereix "un govern que tinga nivell i no done vergonya" davant de les declaracions de Puente contra Milei.

"Un ministre d'Espanya acusant de drogoaddicte el president de l'Argentina perquè tot és molt graciós i què més dona. Mereixem un govern que tinga nivell, no done vergonya ni ens fique en embolics gratuïts", ha dit el dirigent popular al seu compte a la xarxa social X.

També et pot interessar

stats