Arriba al Congrés la reforma per la via d'urgència de la llei del "només sí és sí" que proposa el PSOE

La mesa de la cambra baixa decideix aquest dimarts si admet a tràmit unes modificacions que han tensat les relacions entre els dos socis en el Govern

Revisió condemnes de la llei “Només sí és sí”
Revisió condemnes de la llei “Només sí és sí”
14 de febrer 2023 - 06:34

Arriba al Congrés la reforma per la via d'urgència de la llei de llibertat sexual que proposa el PSOE, més coneguda con la llei del "només sí és sí". La mesa de la cambra baixa decideix aquest dimarts si admet a tràmit unes modificacions que han tensat les relacions entre els dos socis en el govern espanyol.

Els socialistes diuen que ara ja és moment de les negociacions parlamentàries, mentre que Unides Podem insisteix a no modificar aspectes que considera essencials. El primer debat sobre esta reforma podria ser d'ací a quinze dies.

Amb aquesta iniciativa el PSOE vol concretar la modificació d'aquesta llei, incloent-hi un augment de les penes per als agressors sexuals. Insisteix –així sí– que la reforma no modificarà l'article referit al consentiment de la dona, per a la qual cosa treballen a partir d'un document proposat per experts del Ministeri de Justícia.

No obstant això, en Unides Podem creuen que aquesta proposta qüestiona la idea del lliure consentiment de la dona per reprendre les penes anteriors a la llei d'un a cinc anys de presó en el cas d'agressions comeses emprant violència o intimidació, una interpretació que ha rebutjat el portaveu socialista.

També et pot interessar

stats