Sánchez descarta la ruptura del govern per les diferències en la llei del "només sí és sí"

El president del govern reafirma la seua confiança amb els integrants del seu gabinet, inclosa la ministra d’Igualtat

El president del govern espanyol en la roda de premsa que ha oferit divendres de matinada després de la reunió del Consell d'Europa
El president del govern espanyol en la roda de premsa que ha oferit divendres de matinada després de la reunió del Consell d'Europa / Olivier Hoslet (Efe)

 "No es contempla". Així evidenciava el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el suport a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una setmana en què la polèmica per la reforma de la llei del "només sí és sí" ha marcat el debat polític i ha posat de manifest algunes fissures en la coalició. El cap de l’executiu ha descartat cap risc de ruptura del pacte de govern.

"Ja li dic que no. No es contempla", ha respost Sánchez a la pregunta sobre la possibilitat d'aquesta ruptura en la roda de premsa que ha oferit a Brussel·les al final de la reunió extraordinària del Consell Europeu.

El cap de l'executiu, en ser preguntat expressament si continua donant suport a Irene Montero, ha assegurat que continua confiant en tots els membres del seu gabinet, "per descomptat també en la ministra d'Igualtat", ha aclarit. 

D’altra banda, i respecte a la petició d'avions de combat que ha fet el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, en el Consell d’Europa, el president del govern espanyol ha remés aquest divendres l'estudi que determinarà si s’atén o no la sol·licitud.

Zelenski ha reclamat els caces en les reunions que ha mantingut després de la del Consell d’Europa amb diversos líders, entre ells una conjunta amb Sánchez i els caps de govern d'Itàlia, Polònia, els Països Baixos, Romania i Suècia.

Coordinació i unitat per als caces d'Ucraïna

Segons fonts espanyoles, el president ucraïnés va entregar llistats de peticions als caps d'Estat i de govern, però no van concretar si ha demanat expressament avions a Espanya.

Preguntat per la possibilitat que la UE aporte avions a Ucraïna, Sánchez ha afirmat que el que és important és recordar les premisses amb les quals operen Espanya i la Unió Europea en tota l'ajuda a Ucraïna.

Unes premisses que, segons ha dit el cap de l’executiu, passen per la coordinació entre aliats i la unitat, una línia que ha de continuar: "Estudiarem totes aquestes qüestions plantejades pel president Zelenski, però, insistisc, sobretot coordinació entre aliats i unitat, que és la principal fortalesa que tenim enfront de Rússia", va afegir.

També et pot interessar

stats