Zelenski compareix al Parlament Europeu: "Ucraïna serà membre de la Unió Europea"

El president ucraïnés ha comparegut per primera vegada de manera presencial a l’Eurocambra

Zelenski en el Parlament Europeu a Brussel·les
Zelenski, al Parlament Europeu de Brussel·les / JULIEN WARNAND / EFE

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha comparegut aquest dijous a l’Eurocambra i ha assegurat que el seu país "serà membre de la Unió Europea". El ple extraordinari del Parlament s’ha convocat amb motiu de la visita del mandatari ucraïnés, que visita per primera vegada en persona la institució.

Zelenski ha assegurat que el seu país veu Europa com "el camí a casa" i que amb la "guerra total" iniciada per Rússia, el Kremlin busca "aniquilar el model de vida europeu d’Ucraïna". 

En concret, s’ha referit al fet que Europa, "per fi, s'està alliberant de la ruïnosa dependència dels combustibles fòssils russos". I també les noves federacions amb Rússia "s'estan netejant de la influència de la corrupció dels negocis dels oligarques russos, s'estan defenent de la infiltració d'agents dels serveis secrets russos, que miraven a Europa com el vedat de caça d'opositors al règim".

Durant la intervenció no ha aprofitat per a sol·licitar-hi més armament, munició i avions de combat, com sí que ho va fer a la visita a Londres i París.

Després de la visita a la seu parlamentària, el mandatari ucraïnés participarà en el Consell Europeu. Zelenski afirma que en aquesta cita agrairà personalment a tots els caps d’Estat i de govern de la UE "les decisions que l’any passat permeteren al nostre continent fer el que l’onada prèvia de líders considerava impossible".

"El destí d'Europa mai ha depés dels polítics i no han de fer-se il·lusions ara. Tots i cadascun de nosaltres importem. Tots i cadascun de vosaltres sou forts. Tots i cadascun de vosaltres sou capaços d'influir en el resultat d'una victòria comuna", ha emfatitzat.

També et pot interessar

stats