Zelenski es reunirà a França amb Macron i Scholz després d’entrevistar-se amb Sunak a Londres

Previsiblement, dijous viatjarà a Brussel·les per a assistir a la cimera de la Unió Europea

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, rep al president ucraïnés, Volodímir Zelenski, al número deu de Downing Street, a Londres
El primer ministre britànic, Rishi Sunak, rep el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, al número deu de Downing Street, a Londres / Andy Ryan (Efe)

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha agraït aquest dimecres al Regne Unit el "gran suport des dels primers dies de la invasió a gran escala" de Rússia al seu país abans de reunir-se a Downing Street amb el primer ministre britànic, Rishi Sunak.

Zelenski ha dit que la seua visita és un gran honor en pronunciar unes breus paraules davant les càmeres a la residència oficial del primer ministre, on ambdós han arribat junts després que Sunak l’arreplegara personalment a l’aeroport de Stansted. 

El primer ministre britànic, per la seua banda, ha destacat la unitat del Parlament del Regne Unit davant l’agressió russa a Ucraïna, i ha insistit que l’objectiu del país és assegurar una victòria ucraïnesa en aquest conflicte. Després de la reunió amb Sunak, Zelenski es dirigirà al Parlament britànic i el rebrà el rei Carles III al palau de Buckingham, a Londres.

El Regne Unit és el segon país que visita el president d’Ucraïna des de l’inici de la guerra, després que al desembre viatjara als Estats Units i Polònia. Però no serà l’últim, ja que aquest dimecres de vesprada es desplaçarà cap a França per a entrevistar-se amb el president de la República, Emmanuel Macron, segons han confirmat fonts del govern francés. A la reunió també assistirà el canceller d’Alemanya, Olaf Scholz, segons les mateixes fonts.

Si bé encara no hi ha confirmació oficial, s’espera que Zelenski viatge aquest dijous a Brussel·les, coincidint amb una cimera de caps d’Estat i de Govern dels Vint-i-set. En cas de ser així, seria la primera visita a Europa del president ucraïnés des de l’inici de la guerra, poques setmanes abans de complir-se un any de l’inici del conflicte.

També et pot interessar

stats