Montero diu que no parla amb Llop i que no hi ha diàleg en el si del govern

La ministra d'Unides Podem creu que "hi ha marge d'acord", però recorda que ella no va ser la que es "va alçar de la taula" perquè vol "una resposta unitària per a la víctimes i per a la societat"

Irene Montero en una imatge recent
Irene Montero en una imatge recent / A. Pérez Meca (Europa Press)

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha assegurat aquest dijous que no s'està negociant en el si del govern de coalició la reforma de la llei del "només sí és sí" i ha reconegut que no ha parlat amb la ministra de Justícia, Pilar Llop, des de fa dies.

"Desitge tornar a negociar com més prompte millor perquè hi ha marge d'acord", ha dit la ministra en la Cadena Ser després de destacar que ella no va ser la que es "va alçar de la taula" perquè vol una "resposta unitària per a les víctimes i per a la societat".

Des que dimarts passat la titular de Justícia va assegurar que era "molt senzill provar la violència, n'hi ha prou amb una xicoteta ferida", Montero no ha parlat amb ella. Ni en el Consell de Ministres a pesar que "la relació entre els socis fa que tinguem comunicació permanent, però des d'aquest moment no he parlat amb la ministra", ha precisat.

"Desitge que tornem a negociar com més prompte millor per a donar una resposta unitària a les víctimes i a la societat", ha insistit la ministra d'Igualtat, qui creu que "hi ha moltes possibilitats" d'aconseguir una resposta unitària.

Montero ha reconegut que no s'esperava que el PSOE fera només la proposta de reforma per a tornar al model anterior: "Creia que aquest debat el teníem superat". "Hi ha marge de l'acord, no entenc la solució en solitari", ha dit.

Al seu judici, "entra dins de la normalitat" d'aquesta legislatura les discrepàncies en el govern de coalició però ha reconegut que aquesta li sembla "molt dolorosa" perquè no l'esperava.

La també secretària d'Acció de Podem ha assegurat que si com a Estat cal demanar perdó a les víctimes com a reparació del seu mal, ho farà però explicant "la veritat".

Ha insistit que "no és fàcil demostrar la violència" discrepant amb la ministra Llop, i ha opinat que les feministes han contemplat el canvi del nom dels delictes "perquè l'agressió no depenga de la marca del teu cos".

També et pot interessar

stats