Montero no deixarà el ministeri encara que el PSOE reforme en solitari la llei del "només sí és sí"

La ministra d'Igualtat de Podem, que confia encara que es puga aconseguir un acord, ha admés que es manté una "forta discrepància" entre els socis de govern

Concentració del PP per a demanar la dimissió de la ministra d'Igualtat dimecres passat a Madrid
Concentració del PP per a demanar la dimissió de la ministra d'Igualtat dimecres a Madrid / Jesús Hellín (Europa Press)

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha assegurat que seguirà al capdavant del seu ministeri encara que el PSOE present en solitari la reforma de la llei del "només sí és sí". A pesar que confia encara que es puga aconseguir un acord, ha admés que es manté una "forta discrepància" entre els socis de govern.

Montero s'ha mostrat disposada a continuar "treballant totes les hores" que siguen necessàries per a assolir un acord.

Si bé ha considerat que cap reforma penal segurament evitarà les rebaixes de pena, ha insistit que intentaran obtindre el consens per a aquesta reforma, que s'escometrà "a petició" del president, Pedro Sánchez, i del PSOE.

La ministra ha explicat que no li importa que li diguen "supèrbia", amb la condició que el govern done resposta unitària "a l'ofensiva de la dreta política, judicial i mediàtica", i s'ha mostrat disposada a ampliar les penes. "S'està treballant, la discrepància és forta, però confie a aconseguir-ho", ha dit.

Continuarà en el càrrec malgrat els desacords

La secretària d'acció de Podem ha assegurat, no obstant això, que seguirà al capdavant del seu ministeri: "La meua obligació en un moment difícil és donar la cara i ser ací, i protegir el principal avanç feminista en les últimes dècades".

Sobre la possibilitat que el PSOE fera la reforma sense el seu soci, ha assenyalat que "és un escenari possible, tenen els números, si pacten amb el PP. No m'agradaria tornar a les penes de la violència i la intimidació", ha asseverat.

Montero admet que "cap reforma evitarà les rebaixes de les penes"

Irene Montero ha defensat la necessitat de mantindre el debat sobre la reforma, com faran diumenge que ve en l'acte "Vas consentir o no? Només sí és sí", que reunirà experts i responsables de Podem.

La ministra ha admés que "cap reforma evitarà les rebaixes de les penes, però encara així "cal tindre una resposta unitària i fer el que siga necessari menys tocar la definició de l'agressió".

També et pot interessar

stats