Pilar Llop: "No és acceptable que amb aquesta llei isca més barat una agressió sexual que robar"

La ministra de Justícia defensa la proposta del PSOE per a reformar la llei del "només sí és sí" davant de les crítiques del Ministeri d'Igualtat i acusa Unides Podem d'intentar confondre l'opinió pública

Les ministres Pilar Llop, Isabel Rodríguez i Irene Montero, en una imatge d'arxiu
Les ministres Pilar Llop, Isabel Rodríguez i Irene Montero, en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha defensat la proposta del PSOE per a reformar la llei del "només sí és sí" davant de les crítiques del Ministeri d'Igualtat i ha acusat Unides Podem d'intentar confondre a l'opinió pública amb els seus arguments sobre el consentiment.

"Hi ha una cosa que em preocupa. No és acceptable que al nostre país, que és pioner en la lluita contra la violència de gènere, amb aquesta llei s'haja produït una rebaixa de penes i que isca més barat agredir sexualment una dona amb violència que robar", ha explicat Llop en una entrevista en la Cadena SER.

La titular de Justícia ha posat com a exemple el fet que el robatori amb violència o intimidació estiga castigat amb dos a cinc anys de presó i l'agressió sexual amb violència, amb una pena d'un a quatre anys. "Des de quan val més la propietat al nostre país que la integritat sexual de la persona?", s'ha preguntat la titular d'Igualtat.

Des de quan val més la propietat al nostre país que la integritat sexual de la persona?

Llop ha reconegut que "ha succeït una cosa molt greu" amb la rebaixa de penes a "persones condemnades per uns delictes que la societat rebutja absolutament, molt sensibles i molt viscerals" i ha admés la necessitat de "posar una solució per a les víctimes".

La ministra ha reconegut que no té totes les dades sobre el nombre de condemnes que han sigut rebaixades, però considera que, davant de l'anàlisi que han realitzat en el ministeri de resolucions judicials, s'ha vist la necessitat de corregir "uns desajustaments".

"El consentiment queda absolutament intacte"

Llop ha respost a les crítiques que ha rebut la reforma del PSOE per part del Ministeri d'Igualtat i d'Unides Podem i els ha acusat d'"estar confonent l'opinió pública" amb la seua argumentació sobre el consentiment. Segons la ministra, en la proposta socialista "el consentiment queda absolutament intacte".

En aquest sentit, ha negat que els canvis que pretén introduir la part socialista del govern suposen "tornar a models anteriors", com argumenten des d'Unides Podem.

"Es posa el focus sobre una cosa que no existeix", ha lamentat Llop per a qui s'està "està confonent l'opinió pública quan es diu que la víctima haurà de passar pel calvari probatori". Així mateix, ha criticat que s'estiga "donant una mala imatge dels jutges del nostre país, que estan ben formats".

També ha criticat que la proposta d'Igualtat suposava una "exageració punitiva desproporcionada", alguna cosa que, en la seua opinió, és incoherent amb els arguments d'Igualtat que sempre han sostingut que l'objectiu de la llei no era punitiu.

Llop ha assegurat haver actuat amb "absoluta lleialtat" i "discreció" amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero, durant la negociació de la reforma i considera que encara "hi ha marge per a l'enteniment".

També et pot interessar

stats