Podem denuncia una forta "ofensiva" i pressions contra llei del "només sí és sí"

La formació ha assegurat que “no hi ha acord sobre la solució vàlida” al si del govern estatal de coalició

La secretària general de la formació morada, Ione Belarra, ha especificat que es tracta d'una pressió "de la dreta judicial i mediàtica"

La coportaveu de Podem, Isa Serra, i el diputat Rafa Mayoral han denunciat aquest dissabte "una ofensiva en tota regla" contra la llei del "només sí és sí", en la seua opinió orquestrada per sectors conservadors que estan “pressionant” aquests dies per a "tornar al model anterior". En aquesta línia s'ha pronunciat també la secretària general de la formació morada, Ione Belarra, que especifica que es tracta d'una pressió "de la dreta judicial i mediàtica".

Així ho han remarcat a Toledo, on han intervingut en un acte públic, al costat del candidat de Podem a la presidència de Castella-la Manxa, José Luis García Gascón, dins de la ruta de precampanya 'La força que transforma'.

Fonts de Podem han assegurat que, tot i que "el govern no ha parat de buscar fórmules perquè la llei s'aplique de manera correcta”, encara “no hi ha acord sobre la solució vàlida”. Les mateixes fonts expliquen que el PSOE “té pressions per a tornar al model anterior i que el consentiment deixe de ser el centre del codi penal”.

Mayoral també ha ressaltat que la mateixa Fiscal Especialitzada en matèria de violència de gènere està plantejant que aquesta llei ofereix "més protecció cap a les dones" i la possibilitat d'imposar penes més dures contra les conductes que atempten contra la llibertat sexual.

Cuca Gamarra ofereix els vots del PP per a reformar la llei 

D'altra banda, la portaveu del grup popular al Congrés, Cuca Gamarra, no ha tardat a oferir els vots dels parlamentaris del seu partit al Congrés i el Senat perquè el Govern puga reformar la llei de "només sí és sí" sense necessitar els vots de Podem. 

En un acte a Burgos, Gamarra ha criticat l'executiu per no autoritzar les mobilitzacions que havia convocat el PP a tot Espanya contra aquesta llei i ha assegurat que continuaran denunciant després de cada sentència que rebaixe condemnes per delictes sexuals.

Yolanda Díaz remarca que Espanya "eixampla drets"

Preguntada per la possibilitat de canviar la normativa a la gala dels premis Feroz a Saragossa, la vicepresidenta Yolanda Díaz ha reiterat que el govern d'Espanya "és feminista i defén els drets de les dones i del col·lectiu LGTB" perquè és Espanya "un país que mira avant i eixampla drets". En aquesta línia, qui segons fonts de La Moncloa treballa ja en aquesta reforma, ha remarcat que "sempre hem tingut la mateixa posició".

També et pot interessar

stats