El govern corregirà la llei del "només sí és sí" prenent com a base l'esborrany de Justícia

Bolaños assegura que l'executiu de Sánchez corregirà la llei de garantia de la llibertat sexual per a pal·liar els "efectes indesitjats" que s'han produït amb rebaixes de condemnes a agressors

Félix Bolaños, aquest dilluns a Santander
Félix Bolaños, aquest dilluns a Santander / Juan Manuel Serrano Arce (Europa Press)

El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, ha assegurat que el govern corregirà la llei de garantia de la llibertat sexual, més coneguda com a llei del "només sí és sí", per a pal·liar els "efectes indesitjats" que s'han produït des de l'entrada en vigor i per la qual s'han produït rebaixes de condemnes a agressors.

"L'important és que en el conjunt del govern siguem conscients que volem corregir la llei per a pal·liar aquests efectes indesitjats que s'han produït, que no volem que es repetisquen en un futur", ha apuntat el ministre, que reconeix que es tracta d'una reforma legal complexa.

Per això, ha explicat que hi ha una proposta del Ministeri de Justícia que "amb tot rigor aborda aquesta possible reforma". "Cal treballar sobre aquest document de treball com cal treballar sobre altres documents que es plantegen", ha afegit.

Bolaños ha asseverat que aquesta reforma es durà a terme de la mà "dels experts, catedràtics i magistrats que més coneguen aquesta part del dret penal".

També et pot interessar

stats