Montero no veu en la reforma penal una solució a llei del "només sí és sí" i insisteix en errors d'aplicació

Calviño afirma que el govern "prendrà totes les mesures per a protegir les dones", mentre que el PP s'ofereix a "canviar ja la llei" després de denunciar que 300 agressors sexuals se n'han vist beneficiats

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una foto recent
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una foto recent / Alberto Ortega (Europa Press)

El Ministeri d'Igualtat no creu que una reforma penal siga la solució per a frenar les revisions de penes a violadors que està provocant la llei del "només sí és sí". El ministeri d'Irene Montero considera que aquesta situació és conseqüència d'una incorrecta aplicació del dret transitori de la mateixa llei.

Segons fonts del ministeri, els experts i el govern de coalició comparteixen aquesta postura i, per això, Igualtat ha proposat com a solució possible un pla de mesures per a l'especialització judicial, la formació en violències sexuals i l'increment d'efectius per a la protecció de les dones.

Pla de mesures

Entre les mesures que recull aquest pla, que insten a posar en marxa de manera urgent, està doblegar els jutjats exclusius de violència sobre la dona ampliant les seues competències als delictes contra la llibertat sexual i reforçar la Fiscalia de Violència sobre la Dona i ampliar les seues competències a les violències sexuals, entre altres acciones.

També demanen fer formació especialitzada en violència contra les dones a tot el personal de l'administració de Justícia i Interior, així com de l'Educació i de la Sanitat.

De la mateixa manera, recull la necessitat d'implementar les ajudes a víctimes de violències sexuals, crear el servei d'atenció psicològica i psiquiàtrica especialitzada en violència sexual en el sistema nacional de salut i incrementar el nombre d'agents que Interior dedica de manera exclusiva a la protecció de les dones que pateixen violència de gènere.

Calviño: “El govern prendrà totes les mesures per a protegir les dones

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha assenyalat aquest dilluns que el govern adoptarà "totes les mesures necessàries" per a protegir les dones en ser preguntada per si hi haurà canvis en la llei del "només sí és sí".

Calviño ha assegurat que des de l'executiu de Pedro Sánchez hi ha un "compromís clar i sense fissures" amb la protecció de les dones i ha apel·lat també a "lluitar entre tots contra la violència de gènere".

El PP ofereix els seus diputats per a canviar la llei

Per la seua banda, el Partit Popular pressiona i torna a oferir al govern els seus diputats per a canviar la llei de manera "imminent". El portaveu de campanya, Borja Sémper, demana la dimissió de Montero. "Qui ha d'eixir al carrer, no són els agressors sexuals, sinó la ministra d'Igualtat".

El dirigent del PP s'ha referit a la possibilitat que la llei orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com a llei del "només sí és sí", se sotmeta a canvis per a revertir la rebaixa de condemnes a agressors sexuals.

Sémper ha dit que la necessitat de canviar aquesta norma s'ha convertit en "un clam a Espanya" i ha opinat que si no es fa és per "els equilibris interns que existeixen en el govern". Així, ha acusat el president del govern, Pedro Sánchez, de no voler "enfrontar-se a Podem", partit que, al seu judici, "viu en l'absència d'humilitat i capacitat de rectificar".

Ha dit que "ja no es pot pegar més voltes", ja que són "prop de 300 els agressors sexuals que ja s'han vist beneficiats d'una manera o una altra" pels efectes de la normativa.

També et pot interessar

stats