Amigó desvincula la dissolució de Divalterra de les tensions entre el PSPV i Compromís per la selecció de la cap de recursos humans

El procés estava previst des de 2018 i els brigadistes s'integraran en el Consorci Provincial de Bombers, mentre la resta de personal ho farà en la Diputació de València, segons ha explicat.

Amigó
Amigó

La Diputació de València fa un pas més en la desaparició de l'empresa pública Divalterra. Una dissolució que, segons la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, de Compromís, no ha tingut res a veure amb les tensions sorgides entre el PSPV i Compromís arran el procés de selecció de la cap de recursos humans de l'empresa. Segons ha explicat Amigó a Les notícies del matí, la desaparició de Divalterra estava prevista des de juliol de 2018. El procés de dissolució avançarà segons el full de ruta establit fins a integrar els brigadistes en el Consorci Provincial de Bombers i la resta de personal en la Diputació.

Amigó ha explicat que el procés s'ha dilatat quasi tres anys perquè "no es pot fer de hui per a demà", ja que en Divalterra "hi ha més de 700 famílies i cal fer bé les coses". A més, ha indicat que des que el juliol de 2018 s'anuncià el tancament ordenat fins ara "hi ha hagut diverses eleccions i una pandèmia". "Per fi tenim aquest document signat que hem portat amb cautela per a no generar nerviosisme als treballadors".

Segons ha explicat, l'informe conclou que l'òptim és que les brigades, "que són el 80% del personal de Divalterra, s'integren en el Consorci de Bombers, ja que es dediquen a la prevenció d'incendis i estan acostumats a treballar de manera coordinada amb els bombers". La resta dels serveis, ha afegit, s'incorporaran a la Diputació.

La vicepresidenta de la corporació provincial ha destacat que Divalterra "arrossega una motxilla molt pesada" ja d'Imelsa i el cas Taula, per això han volgut fer un pas perquè desaparega i "es valore el treball de les brigades forestals".

Antifrau no veu irregularitats en la selecció de la cap de Recursos Humans de Divalterra

L'Agència Valenciana Antifrau va indicar aquest dimarts que no ha trobat irregularitats en el procés de selecció de la cap de Recursos Humans de l'empresa pública Divalterra, i s'ha sorprés que una vegada finalitzat el procediment s'haja "qüestionat tot des de dins de la mateixa empresa". Sobre aquest tema, Amigó ha afirmat que ella, vist el pronunciament d'Antifrau, "si fora l'oposició m'ho pensaria abans d'anar a la Fiscalia".

"Crec que les penes que es demanen contra Jorge Rodríguez són desproporcionades"

D'altra banda, la vicepresidenta també s'ha pronunciat sobre la confirmació per part de l'Audiència de València de l'obertura del judici oral a l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez i nou encausats més per delictes de malversació i prevaricació, suposadament comesos mitjançant una presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra. "Cal respectar la presumpció d'innocència, crec que les penes que es demanen són desproporcionades i espere que la justícia faça el seu camí i llavors valorarem la sentència", ha dit.

"Nosaltres no deixarem mai de ser nacionalistes"

En clau política i de cara al congrés del Bloc de juny, en el qual Amigó participarà en la ponència d'estatuts, ha explicat que la proposta del canvi de nom "no vol dir que renunciem a res, i encara està per veure, ja que en un congrés tots es pot esmenar". Amigó ha remarcat que amb canvi de nom o sense "nosaltres no deixàrem mai de ser nacionalistes perquè ho som". Així mateix, ha dit que l'objectiu del Bloc és el que "la gent els veja com una ferramenta útil per a millorar la vida dels valencians, i hem de demostrar a la ciutadania que quan ens posem a gestionar també saber fer-ho".

Entrevista en 'Les Notícies del Matí' disponible a la carta ací:

També et pot interessar

stats