L'Audiència de València desestima el recurs presentat pels encausats en el cas Alqueria

Confirma l'existència d'indicis racionals de criminalitat, que s'han de dirimir en el juí oral

Jorge Rodríguez, en la convocatòria en què va anunciar la seua dimissió de la Diputació de València
Jorge Rodríguez, en la convocatòria en què va anunciar la dimissió en la Diputació de València / Europa Press

L'Audiència de València ha confirmat l'obertura del juí oral a l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez i nou encausats més per delictes de malversació i prevaricació, suposadament comesos mitjançant una presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra, que va tancar oficialment aquesta setmana l'actual president de la Diputació, Toni Gaspar.

El jutge del cas Alqueria va obrir el mes de febrer juí oral a Rodríguez, que va deixar el càrrec i va eixir del PSPV-PSOE per aquests fets, i a 14 alts càrrecs més.

Ara l'Audiència ha desestimat els recursos d'apel·lació presentats per Jorge Rodríguez i altres nou encausats (d'un total de 15) contra el procediment abreujat dictat pel jutjat d'instrucció 9 en el marc de l'anomenat cas Alqueria. El Tribunal entén que la resolució contra la qual es recorre està suficientment motivada, ja que fa un relat dels fets suficient i identifica les persones contra les quals es dirigeix el procediment.

L'Audiència confirma així l'existència d'indicis racionals de criminalitat i conclou que les al·legacions exposades pels recurrents s'han de dirimir en la fase de juí oral "de conformitat amb els principis d'oralitat, contradicció i immediació". En altres paraules, considera que hi ha prou indicis dels possibles fets delictius i de la possible implicació dels acusats en aquests fets, amb independència que ha de ser en el juí on es determinarà si correspon condemnar.

També et pot interessar

stats