El Bloc canviarà de marca sense renunciar al nacionalisme

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha estat en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia.

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà
El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà / À Punt NTC
10 de març 2021 - 11:28

El Bloc Nacionalista Valencià estudia canviar de nom per a adaptar-se als nous temps. En paraules del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, es pretén "una reformulació ideològica i una refundació organitzativa" amb una nova cara visible i una nova marca.

Marzà, que ha estat a Les Notícies del Matí d'À Punt, ha explicat que aquest canvi s'acordarà definitivament en una votació en el congrés nacional els pròxims 26 i 27. No obstant això, aquest dijous s'obri un període de consulta no vinculant on els militants podran votar pels noms Ara, Avancem, Lliures, Valentia i Més seguits de la paraula Compromís.

Amb aquest canvi, el conseller assegura que es pretén ampliar el marc d'acció i els eixos centrals sobre els quals ha d'actuar el partit. A més, aposta per una línia continuista respecte al nacionalisme. "No renunciaren al que és l'essència de la nostra raó de ser. Si algú milita en el Bloc és perquè pensa que els valencians hem de tindre un major autogovern i més capacitat per a decidir per a marcar el nostre futur", ha sentenciat.

Sobre el fet de formar un únic partit polític i no una coalició com està sent fins ara mateix Compromís, Marzà s'ha manifestat a favor, però ha explicat que no depén únicament del corrent relatiu al Bloc. Tot i això ha matisat que "l'important és que una opció política com Compromís continue".

Els docents de més de 55 anys seran una prioritat

Pel que fa a la vacunació massiva dels docents, Marzà ha explicat el pla que es pretén fer.

En els pròxims dies es vacunaran amb la primera dosi més de 116.000 professors de tota la Comunitat Valenciana, en només sis dies, amb 242 equips, en 25 llocs diferents de 23 municipis, "de la forma més ràpida possible i evitant qualsevol classe d'afectació en els centres educatius".

La principal problemàtica que podria implicar aquest fet seria la coordinació per tal que els alumnes no hagueren de perdre classe, situació que, segons ell, està superada, bé per comprendre dies no lectius de Falles o Magdalena, o bé per fer-se en altres dies en què els docents tenen disponibilitat durant la setmana.

L'altra problemàtica és que la vacuna administrada serà la d'AstraZeneca, per tant els majors de 55 anys no podran posar-se-la per estar contraindicat. No obstant això, Marzà ha dit que si la contraindicació varia, ells serien els primers a rebre-la en el futur i que, en cas que no ho siga, se'ls prioritzarà per a rebre qualsevol de les altres vacunes ja aprovades i que s'estan administrant.

També et pot interessar

stats