Alberto Ibáñez: “Oltra només n'hi ha una. El lideratge de Compromís no pot dependre d'una sola persona”

El diputat al Congrés de la coalició taronja i portaveu d’Iniciativa avança que la formació està en un període per a reconfigurar-se internament

Alberto Ibáñez durant la seua intervenció, aquest dijous, en 'Les notícies del matí'
Alberto Ibáñez durant la seua intervenció, aquest dijous, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

“Mónica Oltra només n'hi ha una; ara bé, la nostra organització ha de fer un aprenentatge: que ha de tindre equips preparats perquè el lideratge no depenga d’una única persona”. Així veu Alberto Ibáñez el lideratge de la formació taronja des que el va deixar vacant Mónica Oltra, en el moment en què va dimitir i va abandonar la primera línia política, per la investigació que la imputava i que ara s’ha arxivat, encara que de manera provisional. Ibáñez és diputat de Compromís integrat en el grup plurinacional de Sumar al Congrés i portaveu d’Iniciativa, un dels tres partits que integren la coalició valenciana.

Alberto Ibáñez ha defés el procés intern de canvi de lideratge que va emprendre després de les passades autonòmiques, que van deixar la formació taronja fora del govern.

Segons apunta el diputat, la coalició ha constituït una taula de partit per a reflexionar, primer, sobre “el paper que ha d’ocupar l’espai electoral de Compromís al País Valencià, que passa per una fórmula on tots ens sentim interpel·lats, per a deixar arrere una coalició netament electoral i avançar en una federació que agilitze la presa de decisions. Després, quan això estiga conformat, vindran altres processos i els lideratges que hi haja d’haver”, exposava Alberto Ibáñez en una entrevista en Les notícies del matí. Segons ha avançat el portaveu d’Iniciativa, Compromís preveu culminar aquest procés al llarg de l’any.

Oltra podia haver sigut candidata en qualsevol moment

Pel que fa al pas arrere que va donar Oltra en quedar imputada per una suposada investigació paral·lela, en la Conselleria de Polítiques Inclusives —que dirigia ella mateixa en el mandat del Botànic—, sobre els abusos sexuals que va cometre el seu exmarit, educador social, a una menor que residia en un centre de menors i tutelada per la Generalitat i que ara ha quedat arxivat, Alberto Ibáñez creu que l’exvicepresidenta del Consell mai va estar inhabilitada. Per tant, “podia haver sigut candidata en qualsevol moment”.

No podem caure en el parany que els temps judicials marquen sobre si una persona pot presentar-se —com a candidata— o no

“És indiscutible que no hi ha millor cartell per a ahir, hui i demà que Mónica Oltra”, es reafirmava el diputat de Compromís. “No podem caure en el parany que els temps judicials marquen si una persona pot presentar-se —com a candidata— o no”, afegia, al mateix temps que reconeixia que ell no era partidari de la retirada de l’expresidenta de la primera línia política, tot i que la va respectar perquè era el que ella havia decidit i també la coalició.

Ara, ha arribat el moment, segons Alberto Ibáñez, que Oltra torne a fer un pas avant: “La justícia seria que Oltra pegue un pas endavant”, admetia en À Punt, en la mateixa línia que es pronunciaven altres integrants reconeguts del partit, com l’exalcalde de València, Joan Ribó, en saber-se l’arxivament provisional de la causa.

Congrés al maig d'Iniciativa

Quant a l’organització interna d’Iniciativa, on també hi ha hagut dimissions en els últims mesos i certa contestació en el si del partit al lideratge actual, Alberto Ibáñez ha recordat que l’11 de maig se celebrarà l’assemblea general de la formació, en la qual s’abordarà la situació interna. “Hi ha un procés de configuració, de com hem de relacionar-nos i quina és l'oferta política que hem de donar”, detallava en Les notícies del matí.

Eleccions europees

Per últim, respecte a les eleccions europees de juny, i per a les quals encara no s’ha decidit qui ocuparà el número tres de la llista que integrarà la formació amb Sumar, Alberto Ibáñez no ha amagat la seua preferència per Sandra Ruiz. Ara per ara, Vicent Marzà, Jordi Sebastià i Sandra Ruiz són els noms que sonen per a ocupar el lloc.

“Sandra Ruiz és una dona jove, que ve de l’educació, que ha estat posant cadires, i que s’ha presentat per a integrar la llista de les europees, no per a encapçalar-la. Crec que té un perfil molt positiu”, reconeixia Alberto Ibáñez. 

També et pot interessar

stats