El 72,06% de la militància de Compromís vota a favor de concórrer amb Sumar a les eleccions europees

La consulta es va iniciar aquest dissabte i ha finalitzat aquest dilluns

Executiva de Compromís, aquest dijous
Executiva de Compromís, dijous passat / À Punt NTC

El 72,06% de la militància de Compromís ha aprovat concórrer amb la coalició de Sumar a les eleccions europees del 9 de juny, segons els resultats de la consulta llançada després de l'acord aconseguit entre totes dues formacions. La consulta reflecteix que un 23,01% s'ha mostrat contrari a acudir en coalició i un 4,92% s'ha abstingut davant la pregunta "Estàs d'acord que Compromís ferma una coalició electoral àmplia i plural, anàloga a l'aprovada per les eleccions generals, amb marca pròpia al País Valencià, ocupant el tercer lloc de la candidatura i que la persona de Compromís eurodiputada s'adscriga a la família europea Verdes-ALE?".

L'acord havia de ser ratificat per tota la militància en una consulta que es va iniciar aquest dissabte i ha finalitzat aquest dilluns. Els termes de l'acord contemplen un programa electoral comú que incloga com compartides les reivindicacions de la Comunitat Valenciana; una campanya territorialitzada i que "la candidatura al País Valencià es denominarà Compromís-Sumar".

Compromís ocuparà el tercer lloc de la llista electoral i la persona que resulte electa s'adscriurà al grup parlamentari europeu de Verds-ALE.

L'elecció de la persona que ocuparà la representació de Compromís en la llista europea es farà mitjançant primàries obertes a la militància, un procés que s'obri aquest dilluns per a la presentació de candidatures i culminarà en una votació el 27 d'abril. El diputat i exconseller de Cultura, Educació i Esports, Vicent Marzà, i l'exeurodiputat de Compromís Jordi Sebastià van informar aquest dissabte que presentaran les seues candidatures.

També et pot interessar

stats