Marzà es perfila per a ser candidat de Compromís al Parlament Europeu

Jordi Sebastià, exeurodiputat per Compromís, també ha mostrat públicament la seua predisposició a optar al lloc

Vicent Marzà
Vicent Marzà

Vicent Marzà, exconseller d'Educació durant els governs del Botànic, es perfila com a candidat a eurodiputat per Compromís. Destacats membres de la coalició valencianista com el diputat Gerard Fullana o la també diputada Verònica Ruiz han defensat públicament en els seus comptes d'X que Marzà siga la veu de Compromís a Europa.

Marzà no és l'únic nom que sona per a aquesta candidatura. Jordi Sebastià, exeurodiputat per Compromís, ha mostrat públicament també la seua predisposició a ocupar aquesta candidatura en nom de la coalició.

I durant els últims dies també s'ha especulat amb la possibilitat que l'exvicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, optara a ser l'eurodiputada per Compromís. Una opció que la direcció de Compromís ha evitat confirmar. Oltra "no és patrimoni solament de Compromís, és una dona que traspassa fronteres partidistes, és un símbol i la seua trajectòria i el seu llegat és inqüestionable per a moltíssima gent, i particularment per a una generació que va créixer políticament amb ella", va dir dijous en ser preguntat pel tema Alberto Ibáñez, portaveu d'Iniciativa.

Compromís i Sumar van arribar aquest dijous a un acord i concorreran junts a les eleccions europees en una llista on la coalició valencianista anirà en el lloc tres d'aquesta candidatura. Dilluns comença el termini per a presentar candidatures per a les primàries i es conclourà amb la votació el 27 d'abril.

També et pot interessar

stats