Biden diu que només abandonarà la carrera presidencial si li ho demana “el Totpoderós”

Creix la pressió interna i membres i donants importants del Partit Demòcrata han demanat obertament que es retire de la contesa

Biden, este divendres, en una entrevista emesa per l'ABC / Reuters

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha assegurat este divendres en una entrevista després del debat presidencial de la setmana passada que l'única possibilitat d'abandonar la carrera presidencial serà que "el Senyor Totpoderós" li ho demane.

"Si el Senyor Totpoderós em diguera que abandonara la carrera electoral, baixaria de la carrera, però el Totpoderós no baixarà", ha dit Biden després de ser qüestionat pel periodista George Stephanopoulos en una entrevista emesa pel canal estatunidenc ABC, que va alçar molta expectació perquè era la primera després de la desfeta del debat electoral de la setmana passada.

La resposta de Biden va arribar després que Stephanopoulos li qüestionara sobre com reaccionaria si el líder de la majoria del Senat dels EUA, Chuck Schumer, i la líder dels demòcrates a la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, expressaren les seues preocupacions respecte a la pèrdua del poder.

Biden va negar diverses vegades que això passe i va dir que són escenaris “hipotètics”. El mandatari, que si és reelegit podria estar fins als 85 anys a la Casa Blanca, va assegurar que no creu que "hi haja ningú més qualificat” que ell “per a ser president i guanyar esta carrera electoral".

El president estatunidenc es troba a l'ull de l'huracà des de la seua intervenció en el primer debat presidencial del passat 27 de juny, en el qual va titubejar i no va filar frases de manera coherent, també va rebutjar durant l'entrevista una avaluació mèdica independent per a mostrar als votants que està en bona condició física per a continuar amb el seu mandat.

En l’entrevista, Biden també es va atribuir la culpa del seu mal debat enfront de Trump i va assenyalar que no va ser reflex del fet que li passa "una cosa greu": "Va ser exclusivament la meua culpa, no de ningú més. Va ser un mal episodi, estava exhaust. No vaig escoltar el meu instint", va dir.

Creix la pressió interna perquè es retire

Alguns membres i donants importants del Partit Demòcrata han demanat obertament a Biden que es retire de la contesa. El senador demòcrata de Virgínia, Mark R. Warner, per exemple, està intentant reunir un grup de senadors del partit per a pressionar al president perquè abandone la candidatura presidencial.

A més, el cofundador de Netflix i un dels majors donants, Reed Hastings, va demanar al president que es fera a un costat per a "permetre que un líder demòcrata vigorós derrote Trump".

La cineasta i filantropa Abigail Disney, hereva de l'imperi d'entreteniment The Walt Disney Company, ja va reclamar este dijous al Partit Demòcrata, del qual és una gran donant, substituir Joe Biden com a candidat en les pròximes presidencials dels Estats Units i va amenaçar d'interrompre el seu finançament en cas de no fer-ho.

També et pot interessar

stats