Biden es planteja la continuïtat de la seua candidatura presidencial, segons 'The New York Times'

El president estatunidenc pretén convéncer l'opinió pública que està capacitat per a renovar el mandat en els pròxims dies

Biden i la primera dama Jill Biden, este divendres, a l'eixida del míting a Raleigh, a Carolina del Nord
Biden i la primera dama Jill Biden, este divendres, a l'eixida del míting a Raleigh, a Carolina del Nord / Reuters

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha reconegut davant d'un aliat clau que potser no podrà salvar la seua candidatura si no és capaç de convéncer l'opinió pública en els pròxims dies que està capacitat per a renovar el mandat, segons una informació que ha publicat este dimarts el diari The New York Times.

Fins ara, el president s'havia mantingut públicament ferm a continuar amb la campanya de reelecció a la Casa Blanca, malgrat les crítiques provinents del seu partit després d'un desastrós debat la setmana passada amb el rival, l'expresident republicà Donald Trump.

La persona informant, assenyala The New York Times, va parlar en condició d'anonimat per a discutir "una situació delicada" i, segons el diari, és el primer indici que es fa públic que el president està considerant seriosament si podrà mantindre la candidatura. Un alt assessor de Biden, que també va parlar des de l'anonimat, va afirmar que el president és "molt conscient del desafiament polític a què s'enfronta".

Biden ha sigut durament criticat per l'actuació en el debat, en el qual va projectar una imatge envellida, amb veu ronca i dificultats per a concloure algunes de les frases. Això ha fet augmentar els dubtes entre els votants i membres del Partit Demòcrata sobre la capacitat per a continuar governant i enfrontar-se a Trump en les eleccions de novembre.

El president, de 81 anys, va reconéixer este dilluns que "quasi es queda adormit" en el debat i va atribuir el cansament als viatges que havia fet dies abans a Itàlia per a la cimera del G7 i a França per al 80é aniversari del desembarcament de Normandia.

La campanya de Biden nega qualsevol notícia sobre la seua retirada

La campanya del president dels Estats Units, Joe Biden, ha defensat este dimecres que la informació sobre la seua possible retirada és "falsa" i que el mandatari està decidit a continuar la seua carrera per a la reelecció i a véncer l'expresident Donald Trump en les eleccions de novembre.

També et pot interessar

stats