Biden defén que té capacitat per a governar mentre que veus demòcrates reclamen un altre candidat

El president dels EUA admet que no debat “tan bé com solia” i Trump celebra la victòria

Donald Trump i Joe Biden en un moment del debat televisat este dijous a la nit

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha admés este divendres en un multitudinari míting a Carolina del Nord que "No debat tan bé com solia", però ha defensat la seua capacitat per a governar i ha instat la ciutadania estatunidenca a comparar-lo amb l'alternativa, l'expresident Donald Trump.

En un acte electoral convertit en un bany de masses, amb constants interrupcions dels seus seguidors clamant per quatre anys més en el poder, Biden ha intentat fer callar les crítiques dels que demanen substituir-lo després de la seua feble actuació en el debat contra Trump.

"Sé que no soc un home jove, és evident", ha dit Biden entre aplaudiments, que amb 81 anys és el mandatari més longeu en la història del país.

"No camine amb tanta facilitat com solia, no parle amb tanta fluïdesa, no debat tan bé com solia, però, sé dir la veritat, distingisc el bé del mal, sé com fer este treball", ha afirmat amb veu enèrgica.

Biden ha parlat amb un to més ferm i constant que el que es va sentir durant el debat, on la seua veu sonava ronca a causa d'una grip. Secundat per un teleapuntador, ha exposat arguments més concisos contra Trump, a qui ha descrit com un perill per a la democràcia estatunidenca.

La posada en escena de Biden va ser ben rebuda en alguns cercles demòcrates, que es van mostrar alleujats per l'enèrgica intervenció del president, en contrast amb el seu paper en el debat. “En estes eleccions estan en joc la nostra llibertat i la nostra democràcia: l’essència dels Estats Units”, va argumentar el candidat demòcrata.

Parts dels demòcrates reclamen un candidat alternatiu mentre Trump celebra la victòria 

Per la seua banda, Trump va aprofitar el dia posterior al debat per a celebrar la seua victòria davant milers de seguidors en un míting a l’estat de Virgínia, on va carregar constantment contra el seu rival, al qual va descriure com "el president més incompetent" en la història dels Estats Units.

"La pregunta que tot votant hauria de fer-se hui no és si Joe Biden pot sobreviure a un debat de 90 minuts, sinó si els Estats Units poden sobreviure a quatre anys més del corrupte Joe Biden a la Casa Blanca", va atacar Trump, a qui diversos mitjans han assenyalat com a guanyador del debat.

Trump ha vist reforçada la seua posició pel caos conseqüent a la trobada, amb diverses fonts demòcrates citades per mitjans estatunidencs que parlaven de "pànic" dins del partit i, en alguns casos, demanaven fins i tot que es busque un candidat alternatiu a Biden.

The New York Times s’ha sumat este divendres a eixes peticions en un editorial titulat "Per a servir al seu país, el president Biden hauria d'abandonar la carrera electoral" i en el qual el prestigiós periòdic assegura que "el major servei públic que el senyor Biden pot prestar ara és anunciar que no continuarà presentant-se a la reelecció".

Mentrestant, algunes de les figures més importants del Partit Demòcrata es van afanyar a mostrar este divendres el seu suport a Biden, com ara l'expresident Barack Obama, l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton o l'expresident Bill Clinton.

També et pot interessar

stats