Un milió de viatgers ja han demanat el bo per a viatjar debades o amb descomptes en tren

Sánchez recorda que a aquesta possibilitat s’afigen descomptes de fins al 30% en el transport públic que depenen d’altres administracions

El bo que permet viatjar de manera gratuita o debades en tren ja compta amb un milió de sol·licituds
El bo que permet viatjar de manera gratuïta o debades en tren ja compta amb un milió de sol·licituds / Jesus Hellin (Europa Press)

Un milió d’usuaris han sol·licitat ja l’abonament per a viatjar debades o amb descomptes en els trens de rodalia o de mitjà o llarg recorregut. El president del govern espanyol, Pedró Sánchez, ha oferit aquesta xifra al Congrés, on ha presidit una reunió amb diputats, senadors i europarlamentaris del PSOE.

Aquesta iniciativa, que permet abaratir substancialment el preu dels trajectes des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre, és per a Sánchez, un exemple de les polítiques del govern per a protegir les classes mitjanes contra la inflació.

Així mateix, Sánchez ha recordat que aquesta proposta es completa amb descomptes del 30% en metros, autobusos i tramvies, que no depenen de l’dministració central. 

Sánchez ha assenyalat que la protecció de l'Estat per l'alça dels preus arriba també als nou milions de pensionistes que, gràcies a la reforma que actualitza les pensions amb l'IPC, no perdran poder adquisitiu.

Segons ha recordat el president del govern espanyol, les iniciatives del seu executiu permeten protegir també dos milions de llars amb el bo elèctric, un milió d'estudiants es beneficia del reforç de les beques i 23 milions de persones paguen un 80% menys en impostos en el rebut de la llum, i altres 7,5, en el del gas. 

També et pot interessar

stats