Més de 18.000 valencians i valencianes s'abonen a viatjar gratis en rodalia i mitjana distància

La bonificació està pensada per a viatgeres i viatgers habituals, especialment per a estudiants i famílies

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies
Imatge d'arxiu d'un tren de rodalia / Renfe

Més de 18.000 valencians i valencianes han adquirit, en les primeres 48 hores des del llançament, els seus abonaments per a viatjar gratuïtament en les línies de rodalia i mitjana distància, una quantitat que suposa el 12% del total a Espanya.

Segons la delegació del govern espanyol, entre dijous passat i divendres van ser 14.122 persones les que es van beneficiar de la bonificació per a fer ús dels serveis de rodalia de València. Aquesta inclou les línies València Nord-Gandia, València Nord-Xàtiva-Moixent, València Sant Isidre-Bunyol-Utiel, València Sant Isidre-Xirivella, l'Alter, València Nord-Caudiel, València Nord-Castelló i Castelló-Vinaròs.

Per la seua banda, en rodalia Múrcia/Alacant, s’han obtingut 2.737 abonaments. Respecte als trens de mitjana distància, durant els dos primers dies es van expedir 994 títols a Alacant, 405 a Castelló i 549 a València.

La bonificació per a viatjar als trens de rodalia i mitjana distància de Renfe està pensada per a viatgeres i viatgers habituals, especialment per a estudiants i famílies. Aquesta mesura vol estalviar als usuaris una quantitat de diners importants però també fomentar l'ús del transport públic i contribuir a la reducció de la dependència energètica.

Els abonaments gratuïts serviran per a viatjar en trens de rodalia i mitjana distància entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2022. Fins que acabe l'any, qualsevol persona interessada podrà obtindre el títol.

També et pot interessar

stats