Ja es poden comprar els abonaments gratuïts per a rodalies i mitja distància

Més de 300.000 persones s'han registrat en el web de Renfe per a poder obtindre'ls

Una usuària de rodalies compra un bitllet en l'estació del Nord de València
Una usuària de Rodalies compra un bitllet en l'estació del Nord de València / À Punt NTC

Els abonaments de Renfe es podran comprar a partir d'aquest dimecres, una vegada que els interessats s'hagen registrat a la pàgina web de la companyia ferroviària pública. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va explicar aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que amb aquesta mesura, a Madrid una parella amb dos fills que es desplacen des dels afores de la capital estalviarà, en el període setembre-desembre, 600 euros. A Barcelona, l'estalvi serà de 750 euros i a Sevilla o València pujarà fins als 1.000 euros en els quatre mesos de vigència del pla.

Més de 300.000 persones s'ha registrat en el web de Renfe per a poder obtenir els abonaments de transport de Rodalies i Mitjana Distància gratuïts anunciats pel govern per a l'últim trimestre de l'any, amb la finalitat de combatre els efectes de la inflació i la pujada del preu dels combustibles. Així ho ha anunciat la titular de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que ha destacat que es tracta d'una mesura que beneficia les famílies, els treballadors i estudiants, a més de ressaltar l'eficiència mediambiental pel menor ús del transport privat que implicarà.

Mesura vigent entre l'1 de setembre i el 31 de desembre

Els abonaments es podran comprar a partir d'aquest dimecres, una vegada que els interessats s'hagen registrat en la pàgina web de la companyia ferroviària pública, i poden adquirir-se durant tota la vigència de la mesura, entre l'1 de setembre i el 31 de desembre pròxims, en el web de Renfe, en les aplicacions, en les taquilles o en les màquines d'autovenda.

Les bonificacions del 100% estan dirigides a usuaris recurrents que facen almenys 16 viatges en els quatre mesos de vigència de la mesura, segons figura en el reial decret llei la convalidació del qual votarà el dijous el Congrés dels Diputats. Els abonaments Avant i dels serveis AVE el temps de viatge del qual siga inferior a 100 minuts tenen un 50% de descompte, i es podran comprar a partir de l'1 de setembre.

Per a agilitar l'adquisició dels abonaments, Renfe assenyala que és convenient el registre previ a través de les aplicacions mòbils o pàgines web, encara que els que no s'hagen registrat poden adquirir el títol en les oficines de venda o màquines autovenda de les estacions de Renfe, presentant el seu NIF, NIE o passaport, ja que els abonaments són personals i intransferibles.

Depòsit de deu euros

Finalment, per a adquirir l'abonament, encara que és gratuït, és necessari depositar una fiança de deu euros per a cada nucli de Rodalies, i de 20 euros per a cada servei de Mitjana Distància convencional. El pagament amb targeta permetrà que la devolució de la fiança es faça de manera automàtica (una vegada finalitzat el període de validesa) si es compleixen les condicions d'aquest, és a dir, fer setze desplaçaments en aquests quatre mesos.

També et pot interessar

stats