Quins són els huit municipis valencians que han liderat l’ocupació hotelera en Setmana Santa?

Hosbec lamenta que les reserves d’última hora no han aconseguit combatre unes previsions meteorològiques “que finalment no s’han complit”

El turistes desafien l'amenaça de pluges a la platja del Postiguet d'Alacant
El turistes desafien l'amenaça de pluges a la platja del Postiguet d'Alacant / Manuel Lorenzo (Efe)

Huit municipis costaners han liderat l’ocupació a la Comunitat Valenciana en la primera temporada turística de l’any. Benicàssim i València s’han situat en primera i segona posició pel que fa a les dades d’allotjaments en hotels en aquesta Setmana Santa. En concret, la localitat de la Plana Alta ha superat el 90% d'ocupació durant el festival de música SanSan, mentre que la capital del Túria ha registrat un 89,6%, segons dades que ha publicat aquest dimarts la patronal hotelera Hosbec.

La incertesa sobre l’oratge no ha castigat com es preveia la Comunitat Valenciana i finalment les previsions d’ocupació s’han superat. De mitjana, els municipis valencians han aconseguit un 80% per al període comprés entre el 28 i el 31 de març. Cert és que les xifres no s’han acostat a les de l'any 2023, quan un gran nombre de destinacions van fregar el 90%.

En concret, Benicàssim ha sigut el municipi amb l’ocupació més elevada i els hotels associats a Hosbec han superat el 90%. El motiu és el festival de música Sansan, que s’ha celebrat en aquests dies i que ha registrat una assistència de vora 66.000 persones. Per la seua banda, a València els hotels associats a Hosbec han registrat finalment un 89,6% d'ocupació, i alguns han arribat a penjar el cartell de complet. De fet, el bon ritme de les reserves d'última hora i la pràctica absència de cancel·lacions han sumat en els set dies previs quasi deu punts percentuals.

Una altra de les destinacions més demandades ha sigut Gandia, que ha aconseguit un 89% d'ocupació, dades que segueixen la mateixa línia que la ciutat de València i que contribueixen al fet que la província finalment registre un 87,9%.

En el cas de la província d'Alacant, les previsions meteorològiques per a aquests dies, diuen des de la patronal hotelera, "han sigut el principal factor que ha impedit assolir dades de l'any anterior" en algunes zones. És el cas de Benidorm, que ha tingut una ocupació del 78,7%, lluny del 86% registrat el 2023. El mateix camí ha seguit la Costa Blanca, que anota un 79,5%, amb destinacions com l'Alfàs del Pi, l'Albir i Altea per damunt del 75%.

Pel que fa a la província de Castelló, s'ha alçat durant els dies clau de Setmana Santa amb un 82%, amb diferents tendències entre els punts turístics. A l'alta ocupació de Benicàssim se sumen altres destinacions com Peníscola, que ha registrat un 77,7%.

El president d’Hosbec, Fede Fuster, ha apuntat que la Setmana Santa ha oferit "resultats dispars" a la Comunitat Valenciana, ja que encara que les reserves d'última hora han suposat "una espenta" en certes zones, ha lamentat que "la previsió meteorològica anticipada, que finalment no s'ha complit, ha sigut el principal factor que ha impedit aconseguir xifres com les de l'any passat en zones com Benidorm o la Costa Blanca".

Els bars i restaurants pateixen el mal oratge 

El 61,8% de les empreses associades a Hostaleria València (Federació Empresarial d'Hostaleria de València) creu que la campanya de Setmana Santa ha anat pitjor que la de l'any passat. Es desprén d'una enquesta de la patronal que reflecteix que "les condicions climatològiques d'aquests dies han afectat les excel·lents previsions que es tenien per a aquesta campanya, provocant cancel·lacions i l'absència de les reserves d'última hora"

En un comunicat, han assegurat que les terrasses i els locals de les zones de platja, on la climatologia influeix més en l'activitat, han sigut els llocs més afectats. S'ha reduït el volum de reserves i d'activitat esperada aquests dies, especialment en la franja del tardeo i la nit. Només un 26,5% dels locals ha assegurat haver millorat els resultats.  

També et pot interessar

stats