Setmana Santa amb l'impermeable i el paraigua a mà

Un front cobrirà el cel de nuvols de vesprada, que deixaran ruixats amb possibilitat de granís a l'interior nord, com a avançament de les pluges generalitzades en la vesprada de dissabte i el matí de diumenge

El turistes desafien l'amenaça de pluges a la platja del Postiguet d'Alacant
El turistes desafien l'amenaça de pluges a la platja del Postiguet d'Alacant / Manuel Lorenzo (EFE)

L'oratge solejat i les temperatures suaus que ens ha donat la benvinguda el Divendres Sant al centre i nord de la Comunitat Valenciana no han d'enganyar-nos. Els núvols que ja visiten les comarques del nord, de manera més compacta al litoral, s'estendran al conjunt del territori al llarg de la vesprada, a causa d'un front que portarà ruixats a l'interior central i nord, localment forts i acompanyats de tempesta. Molts valencians i visitants aprofitaven els rajos de sol i les temperatures agradables d'aquest divendres al matí, coincidint amb la jornada festiva, abans del canvi d'oratge. Les platges, els espais naturals i les terrasses s'han omplit mirant el cel de reull.

Tot i l'ambient agradable amb què ha arrancat el divendres, l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat avisos pel risc de granís i fortes ratxes de vent a l'interior de Castelló. Al litoral sud de València i nord d'Alacant s'esperen ratxes superiors als 70 km/h i amb una notable alteració marítima. Les temperatures mínimes baixaran i les màximes seran més altes a l'interior de València, amb valors màxims de 15 °C a 25 °C.

El Centre de Coordinació d'Emergències també ha activat les corresponnent alertes meterològiques: per tempestes a les comarques del nord, per fort vent al centre i sud de territori i per temporal marítim al litoral de Castelló i Alacant.

Dissabte predominaran els intervals nuvolosos, més densos a la vesprada, i les precipitacions a l'interior la segona meitat del dia, mes probables a últimes hores i que no es descarten en la resta de forma més feble i dispersa. Amb el cel cobert i les precipitacions, baixaran les temperatures. A mitjan dia s'esperen probables ratxes molt fortes en el litoral i prelitoral de la província d'Alacant.

El diumenge podem deixar les ulleres de sol a casa. El cel estarà cobert i es pronostiquen precipitacions generalitzades, més abundants a l'interior, que tendiran a remetre en les últimes hores del dia. Les temperatures mínimes pujaran i les màximes baixaran excepte a Alacant, on a penes variaran. Novament, s'esperen ratxes fortes a les comarques del sud, que es moderaran en la segona meitat del dia.

Aemet ha activat ha posat part del territori en alerta groga el cap de setmana. Del migdia de dissabte, fins a les 15 hores estarà el litoral d'Alacant, on es pronostiquen ones de 2 a 3 metres i vent de 50 a 60 km/h a la costa. El diumenge s'activarà també l'alerta nivell groc per fenòmens costaners similars de 15:00 a 22:00 hores, que poden alçar ones de tres metres d'altura.

La borrasca Nelson posa en alerta 37 províncies

Amb tot, el territori no serà dels pitjors parats per la borrasca Nelson, que recorre la península Ibèrica d'oest a est i deixa de moment quatre persones mortes a Astúries i Tarragona. Molta atenció si han de desplaçar-se per carretera perquè la inestabilitat continua. Aemet ha situat 37 províncies en avís per pluja, fortes ràfegues de vent, neu i pluja. Entre aquestes hi ha Sevilla, on el mal oratge ha frustrat l'eixida dels passos en la matinada, una situació que no es produïa des de l'any 2011.

També et pot interessar

stats