La Setmana Santa culmina amb un Diumenge de Glòria passat per aigua

Les imatges religioses han compartit protagonisme amb paraigües i impermeables en els actes celebrats en algunes localitats, com a l’Encontre Gloriós de Torrent

Torrent celebra l’Encontre Gloriós
Torrent ha viscut aquest matí de Diumenge de Resurrecció la processó de l’Encontre Gloriós / À Punt Notícies
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
31 de març 2024 - 12:31 Actualitzat: 31 de març 2024 - 13:12

Després d’un Dissabte Sant dedicat al descans i a la reflexió dels devots, els actes religiosos han tornat aquest matí, a les localitats on l'oratge ho ha permés, per a celebrar un Diumenge de Resurrecció més acolorit i festiu que les manifestacions dels dies precedents. Les imatges religioses han hagut de compartir protagonisme en molts casos amb els paraigües i els impermeables.

Torrent celebra l’Encontre Gloriós

Torrent (Horta Sud) ha viscut aquest matí de Diumenge de Resurrecció el moment més solemne i destacat de la Setmana Santa amb l’Encontre Gloriós, festa d’interés turístic autonòmic, que té els orígens en el segle XXII. L'acte ha estat marcat per les condicions meteorològiques, però que han permés continuar la fita amb normalitat. No obstant això, ha obligat els assistents a traure els paraigües i a cobrir amb lones de plàstic els estandards i les imatges religioses.

Quan la reina de l’Encontre de Torrent, representada enguany per Mariola Garrido, de la Germandat de Jesús davant del Sanedrí, ha fet el discurs de l’al·leluia, la carxofa s’ha obert i ha deixat caure les al·leluies —diverses paperetes amb escrits que porten crítiques constructives plenes de sàtira sobre el poble i les germandats torrentines. 

La processó, que encapçalaven les díhuit germandats i la reina de l’Encontre, ha partit de les parròquies de Mont Sió i de l’Assumpció de Nostra Senyora i ha acabat a la plaça Major, on ha tingut lloc l’Encontre de Crist Ressuscitat amb la Mare de Déu. Una celebració única al nostre territori i de gran riquesa i valor històric, que s’ha pogut seguir amb la retransmissió d’À Punt des de les 10:15 hores, amb la narració de la periodista torrentina Chus Lacort i de Cristina Peris, reina de l’Encontre i àngel de Resurrecció del 2018.

La processó dels Xiulitets se salva de la pluja a Alcoi

A Alcoi han pogut celebrar de bon matí la tradicional processó dels Xiulitets, en què la Mare de Déu, carregada al coll de diversos joves, recorre a velocitat de vertigen el carrer de Sant Nicolau per a reunir-se amb Jesús Ressuscitat. Tot, acompanyat del so dels xiulets en forma de cànter, que emulen el cant dels ocells.

Malauradament, a causa de la pluja, l’Ajuntament ha hagut d’ajornar la Glòria, considerat el primer acte de les Festes de Moros i Cristians. L’acte se celebrarà aquest dilluns a les 10 hores.

També et pot interessar

stats