Les pluges obliguen a suspendre processons del Diumenge de Resurrecció a tot el territori

De moment, s'han cancel·lat la processó de l'Encontre d'Alacant, la de les Al·leluies d'Elx, la Desfilada de Resurrecció dels Poblats Marítims de València i a Alcoi s'ha ajornat la Glòria fins a aquest dilluns

EuropaPress 5855379 sevilla suma otra jornada cancelacion procesiones lluvia
Les processons d'aquest diumenge de matí estaran condicionades per la possibilitat de ruixats / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
31 de març 2024 - 10:52 Actualitzat: 31 de març 2024 - 12:14

Les pluges han obligat a suspendre diverses processons del Diumenge de Resurrecció a les comarques del sud. De moment, s'han cancel·lat la processó de l'Encontre d'Alacant i la processó de les Al·leluies d'Elx i l'oratge podrà encara condicionar alguns dels actes, processons i celebracions previstes al llarg de la jornada en tot el territori.

A Alacant, la Junta Major de Confraries de la Setmana Santa, que ha pres la decisió de suspendre l'eixida processional del Santíssim Crist Ressuscitat, ha convidat els alacantins a participar en la santa eucaristia que se celebra a la cocatedral de Sant Nicolau a les 11:00 hores.

Pel que fa a Elx, l'Encontre del Crist Ressuscitat i la Mare de Déu de l'Assumpció i les Al·leluies se celebraran a l'interior de la basílica de Santa Maria a les 11:30 hores.

A Alcoi també l'Ajuntament ha informat que, a causa de la pluja, han decidit ajornar la Glòria fins a aquest dilluns a les 10:00 hores. El que sí que han pogut celebrar de bon matí els alcoians i alcoianes és l'encontre entre la Mare de Déu i Jesús Ressuscitat, en la tradicional processó dels Xiulitets.

Als Poblats Marítims de València, que celebren la Setmana Santa Marinera, també han suspés la Desfilada de Resurrecció que tradicionalment ompli els carrers dels barris del Cabanyal, Canyamelar i el Grau de música, traques i pètals de flors on els personatges bíblics protagonitzen la jornada.

Previsions més favorables a la vesprada

Els cels coberts, nuvolosos i les precipitacions, més abundants a l’interior i meitat sud del territori, marcaran la tònica aquest matí de diumenge en què culmina la Setmana Santa. La probabilitat de ruixats anirà minorant al llarg del dia i, de cara a la vesprada, la situació canviarà i s’obriran clars que avançaran des de l’interior cap a la costa i les precipitacions remetran.

Previsió de l'oratge per a aquest diumenge 31
Previsió de l'oratge per a aquest diumenge 31 / À Punt NTC

Les temperatures mínimes pujaran lleugerament i les màximes podrien experimentar un descens amb ambient fresc i humit en general. Unes màximes que estaran entre els 16 °C i 20 °C a les comarques costaneres.

Alhora, es produiran ratxes fortes de vent a la zona marítima d’Alacant i Castelló, on hi haurà una forta marejada a les àrees de mar.

Aquest dilluns, i primer dia d'abril, predominaran els intervals nuvolosos, sense descartar ruixats aïllats a l'interior de la meitat nord a la vesprada i les temperatures mínimes baixaran, o no variaran, i les màximes experimentaran un ascens. Així mateix, s'esperen gelades febles en punts de l'interior del terç nord.

També et pot interessar

stats