Descobrim el vestit que durà el Diumenge de Resurrecció la reina de l’Encontre de Torrent

Mariola Garrido i Penella, que encarna enguany Germana de Foix, ens explica com és

Vestit de la reina de l’Encontre de Torrent / À Punt Notícies

El Diumenge de Resurrecció, Torrent (Horta Sud) viurà el moment més destacat de la seua Setmana Santa amb l’Encontre Gloriós, una celebració única a Espanya i de gran riquesa històrica. La festa és singular perquè és l’única que té una reina de l’Encontre i À Punt ha pogut veure el vestit que portarà per a representar la llum i l'alegria per la Resurrecció.

La reina de l’Encontre d’enguany, Mariola Garrido i Penella, ens ha explicat que la peça està confeccionada en seda de mikado i té rombes tant en la capa com en el cos. A més, el cos té pedres disposades en forma de creu, per honorar la Setmana Santa, que són una herència familiar, i les han cosit a mà entre ella, sa mare i la dissenyadora del vestit. 

Vestits de la reina de l'Encontre de Torrent i de les seues acompanyants
Vestits de la reina de l'Encontre de Torrent i de les seues acompanyants / À Punt NTC

Vora tres milions de puntades segellen la capa de la reina de l'Encontre, singularitat de la Setmana Santa torrentina, que fa referència a la virreina de València Germana de Foix. Segons conta la tradició, va visitar Torrent en el segle XVI i simbolitza l’àngel de la resurrecció.

Enguany, explica Mariola, la capa és innovadora, perquè mai s'havia fet una amb contrast ni amb un brodat de colors com té aquesta. Una nota de color molt característica de la reina d’enguany, segons ens ha contat la mateixa Mariola. 

Detall del vestit de la reina de l'Encontre de Torrent
Detall del vestit de la reina de l'Encontre de Torrent / À Punt NTC

També són innovadores les joies, com ara la corona i altres detalls, entre aquests els rombes en punt de fuga i els brodats que estan plens de simbolisme. Es tracta de fulles que representen “el renàixer de la vida i el creixement que la Setmana Santa ens dona a escala religiosa i humana”.

L’Encontre Gloriós és una celebració d'interés turístic autonòmic en què participen díhuit germandats i la seua reina ha aprofitat els micròfons d’À Punt per a convidar tothom a assistir-hi, ja que és un acte únic al món “i no hi ha persona que no s’emocione”.

Però que no hi puga assistir, podrà seguir-lo en directe per la televisió i el web d’À Punt a partir de les 10:15 hores d’aquest diumenge. 

També et pot interessar

stats