À Punt retransmet l’Encontre Gloriós de Torrent, una processó única a Espanya de gran riquesa històrica

La trobada de Crist ressuscitat amb la Mare de Déu és el moment àlgid d’aquesta celebració que podrà seguir-se en directe aquest diumenge a les 10:15 hores

Diumenge de Resurrecció se celebra l'Encontre Gloriós de Torrent
El Diumenge de Resurrecció se celebra l'Encontre Gloriós de Torrent / À Punt
27 de març 2024 - 12:05

El Diumenge de Resurrecció, el 31 de març, Torrent viurà el moment més destacat de la seua Setmana Santa amb l’Encontre Gloriós, una celebració única a Espanya i de gran riquesa històrica que À Punt traslladarà a la seua audiència aquest diumenge 31 de març a les 10:15 hores.

La processó de l’Encontre Gloriós de Torrent és festa d’interés turístic autonòmic i té els orígens en el segle XVII. És un acte únic ple de religiositat, colorit i emoció que parteix des de les parròquies de Mont Sió i de l’Assumpció de la Nostra Senyora i acaba a la plaça Major, on tindrà lloc l’encontre del Crist ressuscitat amb la Mare de Déu. La festa és singular perquè és l’única que compta amb reina de l’Encontre, representada enguany per Mariola Garrido, de la Germandat Jesús davant del Sanedrí. Aquesta figura fa referència a la virreina de València Germana de Foix, que segons conta la tradició va visitar Torrent en el segle XVI, i simbolitza l’àngel de la resurrecció.

En aquesta processó participen a Torrent les díhuit germandats, que presencien l'Encontre de Crist ressuscitat amb la Mare de Déu. De la parròquia Mont Sió partiran les germandats Diví Costat de Crist, Eccehomo, Flagel·lació del Senyor, Jesús de Medinaceli, Santa Faç, Sant Sepulcre, Jesús Natzaré, i Nostra Senyora dels Dolors, així com la reina de l’Encontre i àngel de resurrecció amb la seua cort.

Des de la parròquia de l’Assumpció de la Nostra Senyora, eixiran les germandats del Sant Sopar, Oració de l’Hort, Prendiment de Jesús, Set Paraules, Davallament de la Creu, Crucifixió del Senyor, Jesús davant del Sanedrí, Vera Creu i Crist Ressuscitat, Negacions de Pere, i Santa Faç.

La narració de la retransmissió de l’Encontre Gloriós de Torrent anirà a càrrec de la periodista torrentina Chus Lacort, acompanyada pels comentaris de Cristina Peris, reina de l'Encontre i àngel de resurrecció del 2018.

Cobertura de la Setmana Santa de tota la Comunitat Valenciana

La programació especial d’À Punt per Setmana Santa es completarà amb les retransmissions en directe de la processó del Dijous Sant d’Alacant, la processó del Divendres Sant d’Oriola, la del Divendres Sant de Crevillent i la Rompuda de l’Hora de l’Alcora.

El 28 de març, el Dijous Sant, entre les 22 hores i les 01:30 de la matinada ja de divendres, els espectadors podran assistir a la processó del Sant Sopar des d’Alacant, considerat el pas més gran de la Setmana Santa espanyola. Pesa 3.000 quilos i el porten al muscle més de 200 persones.

El Divendres Sant, 29 de març, de matí, À Punt retransmet en directe per primera vegada un dels actes de Setmana Santa amb més atractiu de les comarques del nord: la Rompuda de l’Hora, declarada patrimoni de la humanitat. Aquest Divendres Sant, a les 11:45 hores, les càmeres d’À Punt faran vibrar i emocionar a tots els valencians amb el so estremidor d’un miler de tambors i bombos per a simbolitzar el dolor per la mort de Jesucrist.

El Divendres Sant, per À Punt podran seguir-se dues processons que tenen una gran devoció. A partir de les 19:15 h, estarem en directe des de la processó general de la Passió d’Oriola, en una retransmissió que es farà fins a les 21 h, i que podrem veure al complet en el web d’À Punt, des d’aquesta hora i fins a les 23:30 h.

També el Divendres Sant, però a partir de les 21:30 h, connectarem en directe amb la processó de la Mort de Crist des de Crevillent, una altra festa d’interés turístic internacional, que es retransmetrà des d’aquesta població del Baix Vinalopó. 

També et pot interessar

stats