L’impacte de la pluja té un efecte desigual en l’ocupació hotelera de Setmana Santa

La ciutat de València resisteix a les cancel·lacions d'última hora, però les comarques del sud registren un descens de l'ocupació pels efectes del mal oratge

La Setmana Santa deixa bones xifres d'ocupació hotelera en molts punts turístics valencians / À Punt Notícies

L’impacte de la pluja i les condicions meteorològiques negatives del temporal, ennuvolat i amb baixes temperatures, han tingut un efecte desigual i diferent en l'ocupació hotelera durant aquests dies festius de Setmana Santa a la Comunitat Valenciana, que inclús ha obligat a cancel·lar algunes processons al llarg del territori.

Depenent de la localitat i de les comarques, s’han registrat unes xifres més positives o negatives, segons el volum de cancel·lacions d’última hora de la reserva als hotels. El turisme de la ciutat de València les ha resistides més favorablement, a penes ha patit les conseqüències i “ha tingut un resultat espectacular, amb el 96% d’ocupació hotelera”, segons Fede Fuster, president d’Hosbec.

Pel que fa a les comarques del nord, en el cap de setmana han arribat al 86% d'ocupació de mitjana, però a les comarques del sud és on més s'han notat els efectes de la pluja, amb xifres “prou per davall, en comparació amb el 2023, amb un descens del 7% i una mitjana del 75%”, argumenta Fuster.

Les previsions d’alguns dels viatgers ja comptaven que haurien de conviure amb la pluja i s’han replanificat per poder gaudir en diverses àrees d’interior per tal de poder continuar les vacances de la millor manera. 

A altres turistes, en canvi, el mal oratge els ha agafat per sorpresa i s’han resistit a abandonar els espais oberts. Per això, s’han pogut trobar visitants que passejaven a la platja.

Entre hui i demà el turisme d'altres comunitats autònomes ja està d'eixida i s'espera que en els pròxims dies el moviment siga principalment de valencianes i valencians, per les vacances escolars, que encara s'allarguen fins al 8 d'abril.

També et pot interessar

stats