Sánchez anuncia 20.000 nous habitatges de lloguer assequible en terrenys del Ministeri de Defensa

Els anuncis de noves vivendes que ha anunciat en les últimes setmanes sumen uns 183.000 immobles

Habitatges en construcción en una imatge d'arxiu
Habitatges en construcción, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts al Senat la construcció de 20.000 nous habitatges públics i de lloguer assequible en terrenys propietat del Ministeri de Defensa i ha assegurat que amb aquestes vivendes, les ja anunciades de la Sareb, les finançades amb crèdits ICO i les projectades pel Ministeri de Transports en els pròxims anys, el Govern habilitarà uns 183.000 immobles.

El nous 20.000 habitatges que ha anunciat aquest dimarts de vesprada Sánchez en el ple del Senat, es construiran en terrenys del Ministeri de Defensa a través de la Societat Pública Empresarial de Sòl (SEPES). A més, La Moncloa ha aclarit que seran addicionals i se sumen als 12.000 habitatges de la denominada operació Campament, que ja s'ha activat.

Segons el cap de l'executiu, aquest nou paquet se suma als 50.000 habitatges públics per a lloguer assequible acordats amb la Sareb i altres 43.000 que es finançaran amb crèdits ICO, tot plegat suma 113.000 immobles per al parc públic. Així mateix, si se sumen les ja projectades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana amb el pla d'Habitatge per al Lloguer Assequible en els pròxims anys, el Govern preveu habilitar uns 183.000 immobles.

Després de l'anunci del nou paquet d'habitatges, Sánchez ha passat a atacar el PP perquè en les dues últimes legislatures amb el Govern "neoliberal" de Mariano Rajoy a penes projectaren 1.600 habitatges, que equival a dos habitatges cada tres dies. "Ni tan sols una cada dia, ací està el compromís amb el dret a l'habitatge de la dreta espanyola", ha postil·lat.

Belarra reclama el compliment de la nova llei d'habitatge

En aquest sentit, la líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha defensat que la millor manera d'elevar el parc públic d'habitatge és "exigir i fer complir" de manera extensa la nova llei d'habitatge https://www.apuntmedia.es/politica/acord-per-a-desbloquejar-la-llei-d-habitatge-que-limitara-al-3-les-pujades-del-lloguer-el-2024_1_1607022.html, que es tramita al Congrés.

"M'agradaria transmetre al PSOE que el millor per a ampliar el parc públic és exigir complir i fer complir la Llei d'habitatge, que preveu que totes les noves promocions reserven el 40% a habitatge protegit, i que la meitat, el 20%, siguen per a lloguer social", ha argumentat en els corredors del Senat després de l'anunci de Sánchez.

Feijóo descriu l'anunci com "el miracle dels pans i els pisos"

En resposta a l’anunci, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha posat en dubte que l’executiu de Sánchez finalment construïsca els 20.000 nous habitatges i ha qualificat l'anunci de nous immobles de "miracle dels pans i els pisos" de Pedro Sánchez.

En la seua rèplica aquest dimarts a la compareixença del cap de l'executiu al Senat, el líder de l'oposició ha acusat el president d'enganyar la ciutadania i li ha dit que no farà cap habitatge, argumentant que és una competència de les comunitats autònomes i el sòl públic pertany majoritàriament als ajuntaments.

També et pot interessar

stats