Sánchez anuncia 43.000 habitatges més per a lloguer assequible amb una nova línia de l'ICO

El govern espanyol destinarà 4.000 milions d'euros procedents de fons europeus per a finançar pisos de nova construcció i també a rehabilitació 

Sánchez ha comparegut aquest dimecres en el Congrés
Sánchez ha comparegut aquest dimecres al Congrés / Chema Moya (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres la construcció de 43.000 noves vivendes públiques destinades al lloguer a preus assequibles, que se sumaran a les 50.000 que es mobilitzaran de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb)

Durant una compareixença en el ple del Congrés per a informar sobre assumptes relacionats amb la Unió Europea i política exterior, Sánchez ha avançat la promoció d'aquesta segona remesa de pisos que engreixaran el parc públic i es finançaran mitjançant una nova línia de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) de 4.000 milions d'euros amb càrrec als fons europeus. Seran, segons ha explicat, cases tant de nova construcció com de rehabilitació. Entre els habitatges recuperats del conegut com a “banc roín” i la nova remesa, el total de vivendes dedicades a ús social i lloguer assequible ascendeixen a 93.000 unitats.

Els 43.000 pisos anunciats hui en el parlament espanyol hauran de complir dues condicions. Són, ha detallat Sánchez, l'eficiència energètica i estar destinades a lloguer assequible o a cessió en ús d'almenys cinquanta anys.

“Farem de l'accés a la vivenda un dret i no un problema com és hui per a la majoria de la ciutadania”, ha proclamat el president de la coalició de govern estatal que conformen el PSOE i Unides Podem. Sánchez ha remarcat que la promoció de la vivenda pública i la futura llei d'habitatge, en tramitació al Congrés, responen al compliment de l'article 47 de la Constitució espanyola. “No hi ha res més constitucional que la nova llei de vivenda i que convertir l'habitatge en el cinqué pilar de l'estat del benestar”, ha dit, després de retreure a la dreta les crítiques a la norma, que consideren contrària a la Carta Magna. I s'ha tornat a marcar com a repte acostar-se al percentatge del 20% d'habitatges destinats a lloguer públic a preus assequibles que hi ha en alguns països europeus.

També et pot interessar

stats