PowerCo accelera les contractacions per a la gigafactoria de bateries a Sagunt

La Generalitat vol instal·lar el centre de formació Campus Battery pegat a la fàbrica amb la previsió que estiga operatiu el 2024-2025

Inauguració de la Valencia Battery Convention 2023, aquest dijous
Inauguració de la Valencia Battery Convention 2023 aquest dijous / Generalitat

PowerCo, la filial del Grup Volkswagen encarregada de desenvolupar la gigafactoria de bateries elèctriques que s'alçarà a Sagunt, impulsarà les setmanes següents la contractació de personal i obrirà la possibilitat de rebre noves sol·licituds per a treballar a la planta. 

El director general de PowerCo Spain, Thomas Dahlem, ha anunciat aquest dijous que l'oficina de contractació posada en marxa per l'empresa per a les activitats a Espanya, oberta el gener passat a la ciutat de València, oferirà “més possibilitats” per a enviar candidatures a partir dels pròxims dies i proveir de plantilla la fàbrica. 

Dahlem és un dels participants en el congrés internacional Valencia Battery Convention 2023, organitzat per l'Associació de Fabricants Europeus de Bateries (Eurobat) que se celebra aquest dijous en el marc de l'eMobility World Congress. El directiu ha avançat que durant la construcció de la gigafactoría a Sagunt, que va iniciar les obres la setmana passada, s'alçaran quatre blocs per a la producció de cel·les, en fases de dues en dues.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha inaugurat la convenció i ha informat que la setmana vinent té previst reunir-se amb representants de PowerCo per a parlar sobre diverses iniciatives pendents. Entre d'altres el projecte CIPF Campus Battery, el centre de formació públic que l'Administració autonòmica ha projectat amb la finalitat de donar resposta a les necessitats laborals de la multinacional. Segons ha dit aquest dijous, el recinte s'ubicarà també a Sagunt, al costat de la fàbrica. Tindrà capacitat per a 400 estudiants i oferirà diversos tipus de titulacions principalment basades en l'FP dual. "L'objectiu és que estiga en funcionament entre el 2024 i el 2025", ha avançat el cap del Consell. 

També et pot interessar

stats