Felip VI i Pedro Sánchez presideixen l'inici de les obres de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt

A partir de les 11:00 hores es col·locarà la primera pedra als terrenys on estarà la planta de bateries

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez; el president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, i el president de la Generalitat , Ximo Puig, en l'acte de presentació de la gigafactoria
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez; el president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, i el president de la Generalitat , Ximo Puig, en l'acte de presentació de la gigafactoria / Biel Aliño (Efe)

El rei Felip VI i el president del govern, Pedro Sánchez, presideixen aquest divendres 17 l'acte #MissionValencia amb motiu de l'inici de la construcció de la gigafactoria de PowerCo del grup Volkswagen en Parc Sagunt II (Camp de Morvedre).

L'empresa de bateries PowerCo ES, propietat de Volkswagen, es va fundar el juliol del 2022. Està situada en un terreny de 130 hectàrees a Sagunt, a uns 25 quilòmetres al nord de València, on es construirà la segona fàbrica de cel·les del grup a Europa.

PowerCo ja ha obert a la ciutat de València la seua oficina per a les activitats a Espanya, des de la qual dirigirà la construcció de la fàbrica espanyola de cel·les que estarà connectada a la xarxa de gigafactories del grup el 2026.

En xifres, la gigafactoria tindrà una capacitat de producció anual de 40 GWh a l'any i subministrarà el total d'aquest volum de fabricació a les plantes d'automòbils de Volkswagen a Martorell (Barcelona) i Pamplona.

L'inici de la producció està previst per al 2026. Es preveu que, en el futur, tot l'emplaçament al polígon industrial Parc Sagunt II ocupe unes 200 hectàrees. L'expansió del negoci de PowerCo SA Espanya estarà dirigida per Thomas Dahlem, director general, i Javier Rivera com a director financer.

També et pot interessar

stats