Llum verda a la planificació urbanística dels terrenys de la gigafactoria de Sagunt

La Generalitat assumirà la urbanització de la zona i es reforçaran els itineraris universitaris i d’FP vinculats a aquesta planta

Terrenys del parc industrial de Sagunt on s'instal·larà la gigafactoria de bateries
Terrenys del parc industrial de Sagunt on s'instal·larà la gigafactoria de bateries / Europa Press

Llum verda a la planificació urbanística dels terrenys que ocuparà la gigafactoria de bateries que instal·larà Volkswagen a Sagunt. El Consell ha autoritzat la firma del conveni entre l’empresa que gestiona Parc Sagunt, Espais Econòmics Empresarials, i el grup automobilístic que recull els requisits tècnics d’aquesta planta, els plans ambientals i urbanístics, així com els requeriments legals per a posar en marxa aquestes instal·lacions.

La gigafactoria que s’establirà en Parc Sagunt II ocuparà 200 hectàrees, a les quals cal sumar la instal·lació de la planta solar fotovoltaica per a subministrar energia elèctrica a la nova zona industrial.

La Generalitat, per la seua banda, es garantirà la urbanització de la zona, amb els serveis i infraestructures necessaris per al funcionament de la planta (logística, subministraments, accessos, aparcaments, etc.).

Totes aquestes infraestructures es faran en els pròxims anys perquè la planta principal i els proveïdors puguen començar a produir amb tots els serveis necessaris al principi del 2026.

Per a garantir aquests terminis, la Generalitat tramitarà aquest projecte com a un orojecte d'inversió estratègica sostenible, la qual cosa agilitzarà el procés.

Gràcies a aquest conveni, i una vegada que el projecte reba el suport financer del Perte de l'automòbil, la Generalitat posarà en marxa tots els tràmits legals, procedimentals, mediambientals i urbanístics necessaris per al compliment de tota la legislació vigent i el desenvolupament del projecte. 

D’altra banda, i pel que fa a la qualificació del personal, perquè la gigafactoria de bateries tinga a l’abast treballadors preparats, el conveni entre la Generalitat i el grup Volskwagen preveu reforçar els itineraris tant universitaris com de formació professional vinculats a aquesta planta.

S’estima que aquest projecte crearà fins a 12.000 llocs de treball directes i indirectes. Aquestes instal·lacions suposaran una inversió de 10.000 milions d’euros. Només 3.000 s'invertiran directament en la factoria.  

 

També et pot interessar

stats