La gigafactoria de Volkswagen dispara les matriculacions cicles formatius industrials a Sagunt

El 80% de l'alumnat de l'IES Eduardo Merello ix amb faena a causa de la reactivació del sector que ha causat l'aterratge de la planta

Imatge de portada: un alumne d'un dels cicles d'FP impartits a l'IES Eduardo Merello
26 de maig 2022 - 15:08

La gigafactoria de bateries elèctriques que obrirà Volkswagen a Sagunt no estarà operativa fins al 2026, però ja comença a estimular el teixit econòmic. L'anunci de la futura instal·lació, que generarà vora 3.000 llocs de treball directes, ha provocat una autèntica allau de matriculacions en els cicles de formació professional (FP) de caràcter industrial que s'imparteixen a l'institut Eduardo Merello, al Port de Sagunt. Una demanda disparada que obeeix a una causa clara: un 80% de l'alumnat ix amb un contracte de faena en les mans. 

Per a l'any que ve ja s'han quedat sense places disponibles en tots els cicles formatius de la branca, tant mitjans com superiors, ha explicat a À Punt NTC la vicedirectora del centre, Estefania González. "Hi ha molta més demanda que oferta, no tindrem lloc per a tots", ha lamentat. 

Alguns dels cursos d'FP que l'alumnat afortunat podrà estudiar a l'IES Eduardo Merello són mecatrònica, automàtica i robòtica o programació de la producció. Una oportunitat, per tant, per als més joves com per a aquelles persones que es volen reinventar.

Les empreses del sector van a buscar l'estudiantat per a oferir-los faena. Segons l'institut, no tenen prou titulats actualment per a cobrir l'elevada demanda: "En farien falta el doble o més", apunta González. Perquè, als 3.000 llocs de treball directes que crearà la planta, cal afegir-ne 12.000 més d'indirectes. 

També et pot interessar

stats