Avia assegura que la gigafactoria convertirà la Comunitat Valenciana en un referent del vehicle elèctric

Elena Lluch, la gerent del clúster valencià de l'automoció, afirma que la planta actuarà de pol d'atracció i pot ajudar a fer que Ford es decante per Almussafes per a produir vehicles elèctrics

El Parc Sagunt, camí de convertir-se en una de les majors zones logístiques d’Europa / À Punt NTC

La instal·lació de la gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt convertirà la Comunitat Valenciana en un pol d'excel·lència per al vehicle elèctric. Ho ha assegurat en Les notícies del matí Elena Lluch, la gerent d'Avia, el clúster valencià de l'automoció que agrupa 115 empreses del sector.

Segons Lluch, aquesta infraestructura generarà "una onada de creixement i d'oportunitats en cadena igual que va ocórrer fa quaranta anys quan Ford va decidir instal·lar-se a Almussafes".

La gerent d'Avia ha apuntat que una de les tendències del sector és el canvi a la mobilitat elèctrica i sostenible i, per tant, que Volkswagen haja decidit instal·lar-se a Sagunt per a fabricar les seus bateries "consolidar el fet que la Comunitat Valenciana siga un pol d'excel·lència en vehicle elèctric". Així, preveu que després d'aquesta notícia de Volkswagen arriben altres notícies que "reforcen aquest posicionament".

En aquest sentit, Lluch creu que el fet que s'instal·le a Sagunt aquesta fàbrica pot ajudar que Ford es decante per Almussafes per a produir vehicles elèctrics en compte de per la planta Alemanya.

És una decisió que han de prendre a final de juny. "Que hi ha una fàbrica de bateries molt prop d'Almussafes tindrà pes en la decisió de Ford", ha assenyalat.

D'altra banda, la gerent d'Avia considera clau que amb l'arribada d'aquesta gigafactoria s'acceleren infraestructures com el corredor mediterrani, el corredor cantàbric i l'ampliació del port de València.

Presentació oficial de la planta de bateries de Sagunt

Aquest dijous es presenta oficialment el projecte del grup Volkswagen que té, com a punt estrela, la construcció de la nova planta de bateries de Sagunt. En la presentació estaran presents els directius de Volkswagen, els presidents del govern espanyol i de la Generalitat, Pedro Sánchez i Ximo Puig, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

Els plans de la multinacional preveuen que les dues fàbriques de vehicles, la de Seat a Martorell i la de Volkswagen a Pamplona, rebran les bateries fabricades a la nova planta, que s'instal·larà al polígon de Parc Sagunt II. És un pla d'acció que abastarà tota la cadena productiva del vehicle elèctric.

També et pot interessar

stats