Ford Europa avança retallades a planta d'Almussafes

La companyia assegura que buscarà "futures oportunitats" per a la factoria que no siga triada per a produir la plataforma elèctrica

Imatge d'arxiu de la planta de Ford d'Almussafes
Imatge d'arxiu de la planta de Ford d'Almussafes / Europa Press

El president de Ford Europa, Stuart Rowley, ha advertit en un comunicat que és previsible que tant la fàbrica d'Almussafes, com també la factoria de Saarlouis, a Alemanya, hagen de sotmetre's a un “redimensionament de l'estructura actual", independentment de quina de les dues siga l'adjudicatària de la producció de la plataforma de la nova generació de vehicles elèctrics a Europa.

Igualment, ha puntualitzat que l'elecció d'una fàbrica per a la producció dels vehicles elèctrics no suposa el tancament de l'altra. La multinacional ha apuntat està buscant futures oportunitats per a la planta que no siga seleccionada. Un fet que, diuen, requerirà "un esforç que incloga múltiples parts, inclosos governs locals i nacionals".

Així ho ha explicat en un comunicat difós entre la plantilla, en el qual el president de Ford Europa ha realitzat una "breu actualització" sobre el procés per a adjudicar els nous vehicles elèctrics de la companyia a Europa en els pròxims anys, una càrrega de treball que es disputen la fàbrica valenciana i l’alemanya.

Ford preveu prendre una decisió a finals de juny

Rowley ha precisat que la multinacional preveu prendre la decisió "a finals de juny" després d'un procés en el qual han recopilat i avaluat la informació "exhaustiva" que ajuda a prendre la decisió sobre quina fàbrica serà la seleccionada. Les consultes amb els equips de les plantes i els sindicats continuaran fins al mateix juny, ha detallat.

El president de Ford Europa ha esbossat en el seu comunicat el panorama actual de la multinacional, que viu "la transformació més gran que ha vist la indústria en més de cent anys". "Veiem competidors nous i forts que emergeixen i els fabricants tradicionals reinventant-se a si mateixos mentre que Europa es converteix en la primera regió del món a exigir la fi dels vehicles amb motors de combustió", ha ressenyat.

A més, s'ha referit a l'entorn geopolític i la guerra a Ucraïna, que "estan creant complexitats i incerteses addicionals, no sols per a Ford sinó per a tota" la indústria automobilística.

Reunió del comité d'empresa per dimecres

El comité d'empresa ha convocat una sessió aquest migdia per a dimecres a les 11:00 hores, segons han confirmat fonts de la UGT (sindicat majoritari) i de l'STM-IV. Una convocatòria que ha arribat abans del comunicat de l'empresa sobre el futur de les plantes europees de la multinacional i que ha sorprés els sindicats minoritaris.

Dins l'orde del dia de la reunió està previst tractar el pla d'igualtat de la planta, però també el teletreball, el conveni col·lectiu i sobre la situació de Ford Europa, punt aquest últim relacionat amb la comunicació de Ford sobre el futur.

En fer-se pública la informació de la direcció de la planta, el sindicat STM ha recordat que l'escrit diu "el que sempre hem dit nosaltres i és que vaja on vaja l'adjudicació del vehicle elèctric, no tancaran la planta d'Almussafes". El sindicat ha defensat que la factoria valenciana és molt competitiva i flexible.

També et pot interessar

stats